EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb XV.kerület

Európai minőségű egészségügyi ellátás lesz itt hamarosan

Két és fél milliárd forint értékű műszaki és informatikai fejlesztés indul az Amerikai úton található Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, amely egyúttal megkezdheti mintegy 6 milliárd forintos költségvetésből megvalósuló épületbővítésének tervezését is.

Az évente több mint 4 millió beteget ellátó közép-magyarországi régió történetének legnagyobb fejlesztése valósul meg a következő években, aminek eredményeként három centrumkórház jön létre a fővárosban, valamint további 25 társkórházat és 16 járóbeteg-szakrendelőt korszerűsítenek  Az Amerikai úton található intézményben jelenleg is zajlik egy 575 millió forint értékű energetikai célú felújítás, amit most az orvosi műszerek és az informatikai háttér 2,45 milliárd forintos korszerűsítése követ. Ráadásul mindez teljes egészében magyar állami forrásból.
Nagy Zoltán, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet főigazgatója elmondta, a fejlesztésekkel a magyar betegek korszerű idegsebészeti és neurológiai ellátáshoz juthatnak intézményükben, amely európai szintű, teljes szakmai spektrumú regionális idegtudományi ellátóközponttá válik. A két és fél milliárd forintos fejlesztésből még az idén mintegy 500 orvosi gépet, műszert és informatikai eszközt szereznek be, a korszerűsítéssel jelentősen javul a műtéti és intenzív terápiás ellátások színvonala. Nagy Zoltán tájékoztatása szerint intézetük tavaly 6700 fekvőbeteget kezelt és 5300 műtétet hajtott végre, szakambulanciájukat pedig több mint 90 ezren keresték fel.


A kórház főépület több mint 100 éve épült, ráfér már a felújítás

– A magyar állam segítségével mind a három zuglói nagy kórház megújul – mondta el lapunknak Jelen Tamás, Zugló fideszes országgyűlésiképviselő-jelöltje. – Szerencsés vagyok, mert nem oly rég az Uzsoki utcai kórházban jelenthettem be a fejlesztéseket, most pedig az is kiderült, mennyi pénzből milyen fejlesztések történnek az Amerikai úton. Nem szabad elfelejteni, hogy az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Európa harmadik legnagyobb ilyen intézménye, ahol nemhogy európai, de világszínvonalú ellátás folyik.

Dr. Nagy Zoltán, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet főigazgatója a nemrég átadott új CT-t is megmutatta László Tamás országgyűlési képviselőnek és Jelen Tamás országgyűlési képviselőnek

Jelen Tamás hozzátette, a nagy fejlesztések ezzel nem érnek véget, hiszen hamarosan a Bethesda utcai kórházban is fontos bejelentést tesznek.
– Mindez a zuglói egészségügy nagyon nagy mértékű felvirágzását, újjáépítését jelenti. Sőt, ezzel párhuzamosan a Zuglói Egészségügyi Szolgálat – szintén nem uniós, hanem magyar állami forrásból – 560 millió forintos támogatást kapott. És bár az önkormányzat semmit nem tesz kerületünk egészségügyi fejlesztéséért, a magyar államnak köszönhetően már a közeljövőben érezhetően javulni fog minden szolgáltatás az egyébként önkormányzati tulajdonban lévő intézményekben. A zuglóiak európai viszonyok, európai körülmények között európai minőségi ellátásban részesülnek a közeljövőben.


Ónodi-Szűcs Zoltán: Egész Budapest fejlődik

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár elmondta, az évente több mint 4 millió beteget ellátó közép-magyarországi régió történetének legnagyobb fejlesztése valósul meg a következő években, aminek eredményeként három centrumkórház jön létre a fővárosban, valamint további 25 társkórházat és 16 járóbeteg-szakrendelőt korszerűsítenek. A kormány a tavalyi költségvetésben 40 milliárd forintot különített el a budapesti és Pest megyei kórházi fejlesztésekre. Ebből 21,7 milliárd forintot fordítottak orvostechnológiai beruházásokra, 18,3 milliárd forintot pedig az építészeti tervezés megkezdésére.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.