2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Éveken át erőszakolta nevelőapja Timit

Ép ésszel felfoghatatlan, gusztustalan dolgot művelt nevelt lányával H. Sándor. A szigetközi férfi hosszú éveken át erőszakolta nevelt lányát, és a mindössze nyolcéves gyermekkel egy „szerződést” is aláíratott arról, hogy Tímea önként teszi mindezt. A szörnyűségben a lány anyja is együttműködött, sőt gyakran verte is a gyereket.

A thaiföldi származású Tímea mindössze nyolcéves volt, amikor édesanyja feleségül ment a szigetközi falucskában élő H. Sándorhoz és a házába költöztek. Pár hónap múlva elkezdődött a nyolc évig tartó rémálom. Tímea szinte egy szót sem tudott még magyarul, a nevelőapja mégis aláíratott vele egy „szerződést”, hogy saját akaratából közösült  vele. A férfi az első alkalommal a szülői hálószobában erőszakolta meg a kislányt, aki fájdalmában sírva kért segítséget thaiföldi édesanyjától. Ő viszont szó nélkül a gyerek mellé feküdt, és az aktus végéig önkielégítést végzett. Utána azzal vigasztalta a zokogó gyereket, hogy ez más családban is így szokás. Ugyanő más alkalmakkor bottal, szíjjal vagy pofonokkal törte meg kislánya ellenállását, de számtalan nemi erőszakról videófelvételt is készített. Férje a kislánnyal folytatott együttlétek időpontját feljegyezte az asztali naptárába, azt a filmfelvételekkel együtt a páncélszekrényében őrizte, a kulcsot pedig állandóan magánál tartotta.


Tímea mélyen magába temette szörnyű titkát, még az osztálytársai, tanárai sem sejtették, hogy otthon milyen borzalmakat él át. Már tizenhat éves volt, amikor este a házuk előtt egy barátjával beszélgetett. A szülők ezt látva haragra gerjedtek, aláírattak egy papírt a lánnyal, hogy önként elhagyja az otthonát, majd éjfélkor kilökték az utcára.

– A fiam hazahozta Timit, aki reggel mindent elmesélt nekünk. Rögtön feljelentést tettem a rendőrségen – mondta a Lokálnak a fiú édesapja. – A házkutatás során a páncélból előkerült a papír, amelyet Timi nyolcévesen aláírt. Megtalálták a naptárakat és az erőszakról készült videófelvételeket is.”


A Győri Törvényszéken H. Sándor azzal védekezett, hogy minden a nevelt lánya beleegyezésével történt. Felesége a kérdésre, hogy miért hagyta újra és újra megbecsteleníteni a kislányát, azokban miért működött közre, azt válaszolta: a férje megzsarolta, ha nem tetszik neki, amit csinál, mehet vissza Thaiföldre.

 

Soha nem kért bocsánatot

Sándort folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, gyermekpornográfia és kiskorú veszélyeztetése miatt jogerősen 14 év szabadságvesztésre ítélték tavaly. A 70 éves férfi a sopronkőhidai fegyházban kezdte meg büntetése letöltését. Szabadulásakor – ha megéri – 84 éves lesz. Soha nem kért bocsánatot nevelt lányától azért, amit tett vele. Tímea édesanyja társtettesként kilenc év fegyházbüntetést kapott, amit Kalocsán kell letöltenie. A meggyalázott lány azóta felnőtt, most pedig kártérítésre perelte be nevelőapját.

dr. Gaál Dániel ügyvéd

– Az ügyet több szempontból is kiemelkedő jelentőségűnek tartom. A praxisomban még sohasem találkoztam ennyire súlyos esettel, és tudomásom szerint ilyen durva bántalmazás miatt még senki nem indított kártérítési pert Magyarországon. Így a bíróságnak egyrészt lehetősége van példaértékű ítéletet hozni az ügyben, ami zsinórmértékül szolgálhat a későbbiekben. Másrészt arra is fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy ilyen szörnyű dolgok történhetnek akár a közvetlen környezetünkben is. Figyeljünk és vigyázzunk azokra, akik ilyen típusú bűncselekmények potenciális áldozataivá válhatnak! A jog csak utólag nyújt segítséget az áldozatoknak, de véleményem szerint a megelőzés még ennél is fontosabb lenne. Ügyfelem egyik fő célja a per megindításával, hogy erre felhívja a figyelmet. Ha csak egy ilyen esetet sikerül megelőzni, már megérte felvállalni a perrel járó nehézségeket – nyilatkozta a Lokálnak Tímea jogi képviselője dr. Gaál Dániel ügyvéd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.