EUR: 322,99 Ft
CHF: 281,29 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Sport

Ez sem volt elég az újpesti játékosnak

Nem tudott megegyezni nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról Windecker József az Újpesttel. A klub egy közleményben reagált – hazai viszonylatokban meglepő őszinteséggel – a tárgyalások kudarcba fulladásáról.

Mint ismeretes, Windecker József, az Újpest középpályása nem utazott el a csapattal a törökországi edzőtáborba, és természetesen el is indultak a találgatások a 25 éves játékos jövőjével kapcsolatban. Az Újpest hétfő este adott ki közleményt, amelyben pontról pontra leírják, hogy mit ajánlottak a játékosnak, ami a hazai viszonyok között meglepő és talán nem is kifejezetten korrekt a futballistával szemben.


– Hatos számú játékosunknak a további együttműködés reményében havi nettó kétmillió forint feletti alapfizetést, lakást, kocsihasználatot és étkezést ajánlva szerettük volna meghosszabbítani a június végén lejáró kontraktusát, ezt Windecker József nem fogadta el – írják. Hozzátették, hogy a kereseti összeg mellett prémiumok formájában még több pénzt kapna, és év végi bónuszt is utalnának neki. Ezzel a fizetéssel egyébként a csapat legjobban fizetett játékosai közé lépett volna.

A szegedi születésű középpályás az elutasítást azzal az úgynevezett magyar szabállyal indokolta, miszerint nélküle a csapat nem tudja az MLSZ által ajánlott törekvési elvet tartani. Windecker az őszi szezonban a 19-ből 18 bajnoki mérkőzést játszott és két gólt szerzett.

Windeckerért egyébként a hírek szerint a Puskás Akadémia érdeklődik, a Transfermarkt számításai szerint a védő 400 ezer eurót (124 millió forint) ér. Az Újpest a közleményben azt is kijelenti, hogy „nem gördítene akadályt” esetleges távozása elé.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.