EUR: 317,87 Ft
CHF: 280,52 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

Ez sem volt elég az újpesti játékosnak

Nem tudott megegyezni nyáron lejáró szerződésének meghosszabbításáról Windecker József az Újpesttel. A klub egy közleményben reagált – hazai viszonylatokban meglepő őszinteséggel – a tárgyalások kudarcba fulladásáról.

Mint ismeretes, Windecker József, az Újpest középpályása nem utazott el a csapattal a törökországi edzőtáborba, és természetesen el is indultak a találgatások a 25 éves játékos jövőjével kapcsolatban. Az Újpest hétfő este adott ki közleményt, amelyben pontról pontra leírják, hogy mit ajánlottak a játékosnak, ami a hazai viszonyok között meglepő és talán nem is kifejezetten korrekt a futballistával szemben.


– Hatos számú játékosunknak a további együttműködés reményében havi nettó kétmillió forint feletti alapfizetést, lakást, kocsihasználatot és étkezést ajánlva szerettük volna meghosszabbítani a június végén lejáró kontraktusát, ezt Windecker József nem fogadta el – írják. Hozzátették, hogy a kereseti összeg mellett prémiumok formájában még több pénzt kapna, és év végi bónuszt is utalnának neki. Ezzel a fizetéssel egyébként a csapat legjobban fizetett játékosai közé lépett volna.

A szegedi születésű középpályás az elutasítást azzal az úgynevezett magyar szabállyal indokolta, miszerint nélküle a csapat nem tudja az MLSZ által ajánlott törekvési elvet tartani. Windecker az őszi szezonban a 19-ből 18 bajnoki mérkőzést játszott és két gólt szerzett.

Windeckerért egyébként a hírek szerint a Puskás Akadémia érdeklődik, a Transfermarkt számításai szerint a védő 400 ezer eurót (124 millió forint) ér. Az Újpest a közleményben azt is kijelenti, hogy „nem gördítene akadályt” esetleges távozása elé.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Magyar csapatsikerek a kick-boxos idénynyitón

  Az olaszországi Coneglianóban megrendezett Európa Kupán kezdték a nemzetközi szezont a magyar kick-boxosok. A több korosztály számára kiírt Golden Glove elnevezésű versenyen – ahová közel 1500-an neveztek – a 22 résztvevő nemzet közül Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton.

 • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

  Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

 • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

  A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.