EUR: 320,78 Ft
CHF: 283,53 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Soros perverziójáról beszélt a román szenátus elnöke

Soros György civil szervezetei hálózatain keresztül az állami intézmények meggyengítésére tör – jelentette ki az Antena 3 hírtelevíziónak a román parlament felsőházának liberális elnöke. Mindeközben a milliárdos spekuláns megvett pártnak nevezte az MSZP-t.

Bár az ellenzéki pártok és médiájuk szerint Soros György nem veszélyes, nincs semmiféle terve, így megállítani sem kell, a jelek azt mutatják: máshol is tele van a helyi politikusok hócipője a Soros-hálózat kavarásaival. A múlt hét végén Calin Popescu Tariceanu, a román parlament felsőházának elnöke akadt ki és ostorozta kemény szavakkal az amerikai tőzsdespekulánst.


Calin Popescu Tariceanu: Soros egy hangos kisebbség álláspontjákt eröltetné a többségre
/Fotó: MTI

Az Antena 3 hírtelevízió műsorában a liberális politikus kifejtette: Soros György az általa támogatott civil szervezetek óriási nemzetközi hálózatán keresztül a nemzetállamok alapintézményeit támadja, hogy így gyengítse a polgárok állami intézményekbe vetett bizalmát. Szerinte a milliárdosnak az a célja, hogy a szavazati többségen alapuló parlamenti demokráciákat az utcai tüntetések rendszere váltsa fel.

A milliárdos az MSZP-t is kiosztotta Davosban /Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

– A civil szervezetei által szervezett utcai demonstrációkon egy hangos kisebbség igyekszik ráerőltetni álláspontját a többségre…  Ez Soros perverz igyekezete mindenütt a világon – fogalmazott Calin Popescu Tariceanu, aki egyben a kormánykoalíció kisebbik pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke is.


A Soros-ügy azért került terítékre délkeleti szomszédunknál, mert Gabriela Baltag bírónő, a romániai igazságszolgáltatás működését felügyelő Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) tagja a sajtóban közzétett írásában azt állította: Soros és Juncker az elmúlt években legalább négyszer találkozott, és a legutóbbi, másfél hónappal ezelőtti találkozójuk egyik kiemelt témája a romániai igazságszolgáltatás helyzete volt.

Orbán: Soros olyan, mint egy migráns

Soros György olyanná lett, mint egy igazi migráns: minden határt átlépett – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon elhangzott szavaira reagált, mondván, Magyarországgal szemben ilyen durva támadásokat ritkán szoktak indítani. Szerinte ez egy „kampánynyitó” volt, Soros György bejelentette az igényét, hogy részt akar venni a magyar választási kampányban, és „hatalmas hazugságokkal debütált a magyar kampányszínpadon”. A konfliktus mozgatórugója, hogy míg Magyarország meg akarja védeni a saját érdekeit, nem akar bevándorlóországgá lenni, meg akarja őrizni a határvédelmét és a kerítését, addig Soros György bevándorlóországgá akar tenni mindenkit, Magyarországot is, és bevándorlókontinenssé tenné Európát. Ezt a harcot meg kell vívnunk – jelentette ki Orbán Viktor.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Megemlékeztek a fővárosi gettó felszabadításáról

  Megemlékeztek a fővárosi gettó felszabadításáról

  Mi, magyarok nem felejthetünk, nem emelkedhetünk a múltunk sötét bűnei, rémtettei fölé; emlékezetünkben kell tartanunk és tudatosítanunk kell a jövő nemzedékét is, hogy egymást tisztelete, segítése és megértése mennyire fontos nemzetünk egységének fenntartásához, virágzásához – jelentette ki a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a budapesti gettó felszabadulásának 74.

 • Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

  Az óvoda az oktatás egyik legfontosabb eleme

  Az óvoda a magyar oktatási rendszer egyik legjobban kifejlődött, legfontosabb eleme – vélekedett az emberi erőforrások minisztere budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön, miután látogatást tett egy XVII.

 • Programcsomag indul fiataloknak a vidéki élet ösztönzésére

  Programcsomag indul fiataloknak a vidéki élet ösztönzésére

  Vidéki élet, fiatalok a vidéken elnevezéssel programcsomagot indít a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA), amely 16 millió forintból valósul meg, többek között az Agrárminisztérium (AM) és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával – jelentették be a program szervezői csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.