EUR: 336,17 Ft
CHF: 314,04 Ft
2020. január 24., péntek
Timót

Belföld

Soros perverziójáról beszélt a román szenátus elnöke

Soros György civil szervezetei hálózatain keresztül az állami intézmények meggyengítésére tör – jelentette ki az Antena 3 hírtelevíziónak a román parlament felsőházának liberális elnöke. Mindeközben a milliárdos spekuláns megvett pártnak nevezte az MSZP-t.

Bár az ellenzéki pártok és médiájuk szerint Soros György nem veszélyes, nincs semmiféle terve, így megállítani sem kell, a jelek azt mutatják: máshol is tele van a helyi politikusok hócipője a Soros-hálózat kavarásaival. A múlt hét végén Calin Popescu Tariceanu, a román parlament felsőházának elnöke akadt ki és ostorozta kemény szavakkal az amerikai tőzsdespekulánst.


Calin Popescu Tariceanu: Soros egy hangos kisebbség álláspontjákt eröltetné a többségre
/Fotó: MTI

Az Antena 3 hírtelevízió műsorában a liberális politikus kifejtette: Soros György az általa támogatott civil szervezetek óriási nemzetközi hálózatán keresztül a nemzetállamok alapintézményeit támadja, hogy így gyengítse a polgárok állami intézményekbe vetett bizalmát. Szerinte a milliárdosnak az a célja, hogy a szavazati többségen alapuló parlamenti demokráciákat az utcai tüntetések rendszere váltsa fel.

A milliárdos az MSZP-t is kiosztotta Davosban /Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan

– A civil szervezetei által szervezett utcai demonstrációkon egy hangos kisebbség igyekszik ráerőltetni álláspontját a többségre…  Ez Soros perverz igyekezete mindenütt a világon – fogalmazott Calin Popescu Tariceanu, aki egyben a kormánykoalíció kisebbik pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke is.


A Soros-ügy azért került terítékre délkeleti szomszédunknál, mert Gabriela Baltag bírónő, a romániai igazságszolgáltatás működését felügyelő Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) tagja a sajtóban közzétett írásában azt állította: Soros és Juncker az elmúlt években legalább négyszer találkozott, és a legutóbbi, másfél hónappal ezelőtti találkozójuk egyik kiemelt témája a romániai igazságszolgáltatás helyzete volt.

Orbán: Soros olyan, mint egy migráns

Soros György olyanná lett, mint egy igazi migráns: minden határt átlépett – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő Soros György a davosi Világgazdasági Fórumon elhangzott szavaira reagált, mondván, Magyarországgal szemben ilyen durva támadásokat ritkán szoktak indítani. Szerinte ez egy „kampánynyitó” volt, Soros György bejelentette az igényét, hogy részt akar venni a magyar választási kampányban, és „hatalmas hazugságokkal debütált a magyar kampányszínpadon”. A konfliktus mozgatórugója, hogy míg Magyarország meg akarja védeni a saját érdekeit, nem akar bevándorlóországgá lenni, meg akarja őrizni a határvédelmét és a kerítését, addig Soros György bevándorlóországgá akar tenni mindenkit, Magyarországot is, és bevándorlókontinenssé tenné Európát. Ezt a harcot meg kell vívnunk – jelentette ki Orbán Viktor.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek