2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Életmód

Ezek az elmúlt év legdrágább és legolcsóbb ingatlanjai

Az Andrássy úton 5,5 milliárd volt az ára ennek az ingatlannak

A tavaly is élénk ingatlanpiacon a legkeresettebb – 30 millió forintnál olcsóbb – lakásokon és házakon kívül voltak több milliárd forintért kínált ingatlanok, kastélyok és villák – derül ki az ingatlan.com rendhagyó összeállításából, amely az elmúlt  év legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett lakóingatlanait mutatja be. A két véglet között 56 ezerszeres a különbség, a legdrágább ingatlant idén ugyanis több mint ötmilliárd forintért hirdették meg, a legolcsóbbat pedig 100 ezer forintért.

A rémi ház 390 ezer forintért várt új gazdára

A legdrágább ingatlanokért – a jelenlegi nettó átlagfizetéssel számolva – több mint 800 évet kellene dolgozni, míg a legolcsóbbak egy 15-20 éves kocsi áránál is kevesebbe kerülnek. A legmagasabb összeget egy Andrássy úton lévő kastélyért kérte a tulajdonos: 5,6 milliárd forintért kínálta eladásra a 18 szobás, több mint kétezer négyzetméteres alapterületű ingatlant.


Szintén az Andrássy úton hirdették, 2 milliárd forintért

A cibakházi házikó 350 ezer forintot ért az eladónak

A második helyen a Baranya megyében található bükkösdi Petrovszky-kastély szerepel, a 15 szobás, közel 2500 négyzetméteres alapterülettel és 150 ezer négyzetméteres kerttel rendelkező barokk stílusú ingatlant 2,5 milliárd forintért kínálják. A harmadik a budapesti Svábhegyen található, ez egy 500 négyzetméteres, 10 szobás villa, amely 2,29 milliárd forintba kerül. Utána egy újabb Andrássy úti palota következik, a 14 szobás, több mint 1000 négyzetméteres ingatlanért kétmilliárd forintot kért a tulajdonos. Az ötödik pedig egy összesen 35 szobás, szintén az Andrássy úton található villaépület, amely 1,9 milliárd forintért szerepelt a kínálatban.

A legolcsóbb ingatlanok tavaly 100–390 ezer forint közötti áron kerültek piacra, ezek jellemzően kis alapterületű, felújítandó házak. Egy tápióbicskei ingatlan volt a legolcsóbb, a kétezer négyzetméteres telken lévő 30 négyzetméteres házért mindössze 100 ezer forintot kértek. Egerfarmoson 300 ezer forintért hirdettek egy családi házat, és ugyancsak 300 ezer forintért kínálta a tulajdonos a Fejér megyei Rácalmáson lévő 70 négyzetméteres vályogházat. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Cibakházán egy 80 négyzetméteres, 2,5 szobás felújítandó házat hirdettek 350 ezer forintért. A Bács-Kiskun megyében lévő Rém községben 390 ezer forintot kértek egy felújítandó, 50 négyzetméteres családi házért, amelyhez több mint kétezer négyzetméteres telek is tartozik.


 

Legdrágább ingatlanok 
1. Andrássy úti kastély – 5,59 milliárd forint
2. Bükkösdi kastély – 2,2 milliárd forint
3. Svábhegyi villa – 2,2 milliárd forint

Legolcsóbb ingatlanok 
1. Tápióbicskei ház – 100 ezer forint
2. Rácalmási vályogház – 300 ezer forint
3. Rémi családi ház – 390 ezer forint

Kapcsolódó Cikkek

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.

 • 5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  Aki az év elején életmódváltásba kezd, és a fogyás szót beírja bármilyen keresőbe, fél perc alatt közel másfél millió találatot kaphat. A számtalan diéta, termék, étrend-kiegészítő és hirdetés között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.