2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Ezekre a civil szervezetekre vonatkozhat a Stop Soros törvénycsomag

A Figyelő összeszedte a potenciálisan érintett Soros-szervezeteket a Stop Soros törvénymódosítási csomag alapján.

A hetilap legfrissebb számában arról is ír, hogy mit léphet az Európai Unió, ha elfogadják a javaslatot. Három pilléren nyugszik a Stop Soros törvényjavaslat. Az első, hogy a migrációt propagáló és az illegális határátlépőket támogató szervezeteknek regisztrációs kötelezettségük lesz.


A második alapján ezeknek a szervezeteknek “bevándorlási finanszírozási illetéket” kell fizetniük a külföldről származó pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatások után, mely 25 százalékra rúg. Ez – mondhatni – kompenzáció azért, hogy a magyar költségvetésből finanszírozott határvédelem ellen dolgoznak. A harmadik elem pedig, az idegenrendészeti távoltartás, amely olyan személyekre vonatkozna, akik sértik hazánk nemzetbiztonsági érdekeit – írja a hetilap. Külön kérdés, hogy az unió fellép-e az ügyben.

Jelenleg az EP által már elfogadott kvóta intézkedések alapján, az NGO-kat is be kell vonni a bevándorlás szervezésébe.


A lap Rogán Antalt idézi, aki szerint: ha Soros pénzügyi tevékenysége veszélyt jelent, akkor azoké is, akik az ő forrásait erre a célra szétosztják. Ennek ellenére önkéntes bevallás szerepel a törvénytervezetekben. Mindenesetre létrejött ezekről a szervezetekről egy lista, amely több szervezetet is ismertet, akiknek biztosan kötelező lesz regisztrálnia.

A Magyar Helsinki Bizottság kiemelkedő helyet foglal el a listán, mivel százmilliókat kap Soros Györgytől, illetve hazája ellen véd két illegális bangladesi bevándorlót az EJEB fórumán. Nem elhanyagolható az Amnesty International “munkássága” sem, hiszen ők azok akik Ahmed H. ügyét “felkarolták”. Annak az embernek az ügyét, aki szervezője és felbújtója volt a röszkei határon történt zavargásoknak, és erőszakot követett el a határt védő rendőrökkel szemben. A lap megemlíti még a Menedék, a MigSzol, a Migration Aid és a TASZ szervezeteket is.

A további részleteket a Figyelő legfrissebb számában olvashatják el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.