EUR: 324,02 Ft
CHF: 283,14 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Ezekre a civil szervezetekre vonatkozhat a Stop Soros törvénycsomag

A Figyelő összeszedte a potenciálisan érintett Soros-szervezeteket a Stop Soros törvénymódosítási csomag alapján.

A hetilap legfrissebb számában arról is ír, hogy mit léphet az Európai Unió, ha elfogadják a javaslatot. Három pilléren nyugszik a Stop Soros törvényjavaslat. Az első, hogy a migrációt propagáló és az illegális határátlépőket támogató szervezeteknek regisztrációs kötelezettségük lesz.


A második alapján ezeknek a szervezeteknek “bevándorlási finanszírozási illetéket” kell fizetniük a külföldről származó pénzbeli vagy vagyoni jellegű juttatások után, mely 25 százalékra rúg. Ez – mondhatni – kompenzáció azért, hogy a magyar költségvetésből finanszírozott határvédelem ellen dolgoznak. A harmadik elem pedig, az idegenrendészeti távoltartás, amely olyan személyekre vonatkozna, akik sértik hazánk nemzetbiztonsági érdekeit – írja a hetilap. Külön kérdés, hogy az unió fellép-e az ügyben.

Jelenleg az EP által már elfogadott kvóta intézkedések alapján, az NGO-kat is be kell vonni a bevándorlás szervezésébe.


A lap Rogán Antalt idézi, aki szerint: ha Soros pénzügyi tevékenysége veszélyt jelent, akkor azoké is, akik az ő forrásait erre a célra szétosztják. Ennek ellenére önkéntes bevallás szerepel a törvénytervezetekben. Mindenesetre létrejött ezekről a szervezetekről egy lista, amely több szervezetet is ismertet, akiknek biztosan kötelező lesz regisztrálnia.

A Magyar Helsinki Bizottság kiemelkedő helyet foglal el a listán, mivel százmilliókat kap Soros Györgytől, illetve hazája ellen véd két illegális bangladesi bevándorlót az EJEB fórumán. Nem elhanyagolható az Amnesty International “munkássága” sem, hiszen ők azok akik Ahmed H. ügyét “felkarolták”. Annak az embernek az ügyét, aki szervezője és felbújtója volt a röszkei határon történt zavargásoknak, és erőszakot követett el a határt védő rendőrökkel szemben. A lap megemlíti még a Menedék, a MigSzol, a Migration Aid és a TASZ szervezeteket is.

A további részleteket a Figyelő legfrissebb számában olvashatják el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Félszáz migránst találtak egy kamionban

  Félszáz migránst találtak egy kamionban

  Egy török kamionban 47 határsértőt találtak a magyar és román rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

 • Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV hétfő reggel a főváros XX. kerületében, a baleset sérültje a helyszínen meghalt – közölte a katasztrófavédelem.

 • Baleset az M3-as autópályán

  Baleset az M3-as autópályán

  Baleset miatt lezárták hétfő reggel az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalát Bag közelében – közölte a katasztrófavédelem.

 • Megduplázódott a lakásépítések száma

  Megduplázódott a lakásépítések száma

  Az elmúlt három évben megduplázódott a lakásépítések száma Magyarországon, az 5 százalékos kedvezményes lakásáfa teljesen átalakította az építkezések ütemét – mondta az ingatlan.