2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Ezt reagálta Vona muszlimos videóira egy jobbikos

Reagált egy jobbikos képviselő arra a botrányra ami a napokban Vona Gábor körül zajlott. Mint ismert a Jobbik elnökéről több olyan videó is nyilvánosságra került, amiből az derül ki, hogy igen jó barátságot ápol az iszlám vallással.

Mint arról beszámoltunk, a leghírhedtebb, korábban terrorcselekmények elkövetésével vádolt szélsőjobboldali szervezet, a Szürke Farkasok tagjaként ünnepelték török fiatalok Vona Gábor Jobbik-elnököt azon a videón, amelyet a Mandiner hozott nyilvánosságra.


 

Ezen kívül is több hasonló videó látott napvilágot a Jobbik elnökéről. Az egyiken a Jobbik-vezér úgy fogalmaz: „a globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár”. A hirado.hu pedig 2011-es önéletrajzi könyvéből idézett, ahol Vona az iszlámot „az emberiség utolsó védőbástyájának” nevezte.

A botrány akkor robbant ki, amikor Vona Gáborról szintén a mandiner.hu hozott nyilvánosságra egy megdöbbentő felvételt amelyben a  Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett.


Minderre Hegedűs Lorántné a Jobbik országgyűlési képviselője szerdán reagált. Amikor megkérdezték arról, hogy Vona Gábor korábbi törökországi látogatásán azt vetette fel, kilépne az unióból. Úgy reagált: a Jobbiknak e tekintetben már változott az álláspontja, a pártelnök beszéde egy olyan történelmi helyzetben hangzott el, amikor az unió és az Európai Bizottság “nagyon keményen betámadta Magyarországot”. Most történelmi lehetőség nyílt arra, hogy a bérunió révén az unió egész struktúráját meg lehessen változtatni és érdemben a magyar emberek javára felhasználni – fejtette ki.

Faggatták a párt iszlámhoz fűződő viszonyáról is, amire válaszul visszautasította, hogy Vona Gábor Allahot dicsőítette volna. Ez nyilvánvaló félrefordítás és rosszindulatú félremagyarázás – jelentette ki, megjegyezve: a pártelnök számtalanszor vallott arról, hogy gyakorló keresztény ember, ezt senki ne vonja kétségbe.

Arra a felvetésre pedig, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye lenne-e, azt felelte: a Jobbik elnöke a globalizmus vonatkozásában mondta ezt, mintegy értéket felmutatva abban a tekintetben, hogy ezek az államok milyen példamutatóan tudnak viselkedni.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt

    Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt

    Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő. Míg 2010-ben 69 ezren vették igénybe a bizonyos betegségek után járó úgynevezett személyi kedvezményt, addig 2018-ben már 258 ezren – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

  • Egyre több migráns érkezik

    Egyre több migráns érkezik

    Egyre több migráns érkezik, akik folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy bejussanak Európába – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szombat este az M1 aktuális csatornán.