2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Ezt reagálta Vona muszlimos videóira egy jobbikos

Reagált egy jobbikos képviselő arra a botrányra ami a napokban Vona Gábor körül zajlott. Mint ismert a Jobbik elnökéről több olyan videó is nyilvánosságra került, amiből az derül ki, hogy igen jó barátságot ápol az iszlám vallással.

Mint arról beszámoltunk, a leghírhedtebb, korábban terrorcselekmények elkövetésével vádolt szélsőjobboldali szervezet, a Szürke Farkasok tagjaként ünnepelték török fiatalok Vona Gábor Jobbik-elnököt azon a videón, amelyet a Mandiner hozott nyilvánosságra.


 

Ezen kívül is több hasonló videó látott napvilágot a Jobbik elnökéről. Az egyiken a Jobbik-vezér úgy fogalmaz: „a globalizmus sötétségében ma számomra az iszlám az utolsó fénysugár”. A hirado.hu pedig 2011-es önéletrajzi könyvéből idézett, ahol Vona az iszlámot „az emberiség utolsó védőbástyájának” nevezte.

A botrány akkor robbant ki, amikor Vona Gáborról szintén a mandiner.hu hozott nyilvánosságra egy megdöbbentő felvételt amelyben a  Jobbik elnöke muszlim fiatalok előtt, török nyelven tesz hitet Allah mellett.


Minderre Hegedűs Lorántné a Jobbik országgyűlési képviselője szerdán reagált. Amikor megkérdezték arról, hogy Vona Gábor korábbi törökországi látogatásán azt vetette fel, kilépne az unióból. Úgy reagált: a Jobbiknak e tekintetben már változott az álláspontja, a pártelnök beszéde egy olyan történelmi helyzetben hangzott el, amikor az unió és az Európai Bizottság “nagyon keményen betámadta Magyarországot”. Most történelmi lehetőség nyílt arra, hogy a bérunió révén az unió egész struktúráját meg lehessen változtatni és érdemben a magyar emberek javára felhasználni – fejtette ki.

Faggatták a párt iszlámhoz fűződő viszonyáról is, amire válaszul visszautasította, hogy Vona Gábor Allahot dicsőítette volna. Ez nyilvánvaló félrefordítás és rosszindulatú félremagyarázás – jelentette ki, megjegyezve: a pártelnök számtalanszor vallott arról, hogy gyakorló keresztény ember, ezt senki ne vonja kétségbe.

Arra a felvetésre pedig, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye lenne-e, azt felelte: a Jobbik elnöke a globalizmus vonatkozásában mondta ezt, mintegy értéket felmutatva abban a tekintetben, hogy ezek az államok milyen példamutatóan tudnak viselkedni.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.