EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb XVIII.kerület

Februárban kezdik a felújítást

Jóllehet felújításnak minősül a Béke téri orvosi rendelő rendbetétele, a munkák befejezése után gyakorlatilag egy teljesen új egészségügyi intézményt avathatnak. Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, hogy a tervek szerint február 28-án kezdődik a gyermekorvosi rendelő felújítása, amely a teljes épület energetikai korszerűsítését és a környezetrendezést is magában foglalja.

A 150 millió forintos beruházás során csak a főfalak maradnak érintetlenek, rajtuk kívül szinte semmi sem emlékeztet majd a régi épületre.


Csak a főfalak maradtak
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Az épületegyüttes csak részben az önkormányzat tulajdona, ami eddig akadályozta a fejlesztést, de végül sikerült megegyezni a tulajdonostárssal, és megkezdődhetnek a szükséges munkák. Maga az épület nagyon régi, elavult műszaki tartalommal, de reményeink szerint augusztusban mindez már csak egy halvány emlék marad, és át lehet adni a felújított gyermekorvosi rendelőt – mondta a bp18.hu-nak Dömötör István alpolgármester.

Ráfért már a felújítás
( Fotó: Sáfár Tibor)

A munkálatok megkezdéséről és menetéről, illetve arról, hogy az építkezés alatt hol és hogyan vehető igénybe az orvosi ellátás, az önkormányzat több alkalommal és több módon is értesíteni fogja a lakosságot.


– A gyermekorvosokat is bevonjuk az érintettek tájékoztatásába. Mindenki tudni fogja, hogy hova kell mennie – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy eredetileg ősszel szerették volna elkezdeni a felújítást, de figyelembe vették a háziorvosok kérését, hiszen az óvoda- és iskolakezdés a legintenzívebb időszak a gyerekek orvosi ellátását tekintve.

– Ezt a szakmai indokot elfogadva februárra tettük a kezdést. Ami a betegellátást illeti, az építkezés alatt a Thököly úti rendelőbe kell majd járni. Ez távolabb van, de az orvosok a megszokott asszisztenciával és rendelési időben látják el a betegeket.

A teljes fűtéskorszerűsítés és a légkondicionáló rendszer beépítése nemcsak a most megújuló gyermekorvosi rendelőt, hanem a felnőttháziorvosi rendelőt is érinti. Az épületben teljes nyílászáró- és burkolatcsere lesz, valamint korszerűsítik az elektromos hálózatot. Energiatakarékos világítótesteket szerelnek fel, teljesen felújítják a víz- és csatornahálózatot, amihez új szanitereket és csaptelepeket szerelnek fel. A felújítás során a teljes épület homlokzati hőszigetelést kap. A rendelő kertjét is rendezik, az udvaron pedig külön mentőautó-beállási lehetőség és felújított gépkocsibeállók szolgálják majd a kényelmet.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.