EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Sport

Federer megdicsérte Fucsovicsot

Roger Federer ellen sem vallott szégyent Fucsovics Márton. Az Australian Openen ugyan 6:4, 7:6, 6:2-re kikapott, de a 19-szeres Grand Slam-győztes svájci is elismerően szólt a magyar teniszezőről.

A nyíregyházi játékos ugyan a nagy meccs előtt megfogadta, hogy nem befolyásolják majd a körülmények és ellenfele hírneve, azért olykor érezni lehetett, hogy bizony – egyelőre – nincs hozzászokva a Rod Laver aréna 15 ezres nézőseregéhez és Federer roppant magabiztos adogatójátékához. Azért így is helytállt, nem csoda, hogy a svájci klasszis is elismerően nyilatkozott Marciról.


– Jól és tisztán játszott, igazából csak két szett és breakelőny után dőlt el a meccs, ilyen hátrányban már nehéz mentálisan összeszednie magát egy játékosnak, ezzel együtt gratulálok és sok sikert kívánok neki – nyilatkozta a mérkőzés után Federer, aki a negyeddöntőben a cseh Tomas Berdychhel találkozik.

– Nem a legjobbamat játszottam, de ebben Federer is benne volt – mondta Fucsovics a mérkőzés után, majd  a Facebookon üzent szurkolóinak: „Hihetetlen, hogy az Australian Open második hetének hétfői napjának végén írhatok, még úgy is, hogy ma sajnos Federer volt a jobb. Mindent megpróbáltam, küzdöttem, és úgy érzem, sokáig egyenrangú ellenfél voltam. Nagyon sokat tanulhatok ebből a mérkőzésből, és legközelebb én szeretném győztesen elhagyni a pályát, és hiszem, hogy csak idő kérdése, hogy fogom is. Nagyszerű másfél hét volt, sok szép emléket viszek magammal. Köszönöm a szurkolást, remélem, egész évben velem maradtok!”


Melbourne, 2018. január 22.
Fucsovics Márton elhagyja a pályát, miután 6:4, 7:6, 6:2-re kikapott a svájci Roger Federertől az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntője után Melbourne-ben 2018. január 22-én. (MTI/AP/Dita Alangkara)

Melbourne, 2018. január 22.
A győztes svájci Roger Federernek (b) gratulál Fucsovics Márton az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntője után Melbourne-ben 2018. január 22-én. Federer 6:4, 7:6, 6:2-re győzött. (MTI/EPA/Joe Castro)

 

Sajnos Marci nem tett csodát, ám a 21 éves dél-koreai Hyeon Chung igen, hiszen 7:6, 7:5, 7:6-ra legyőzte a tizenhat között Novak Djokovicot, és ezzel ő lett az első koreai negyeddöntős egy Grand Slam-tornán. Női párosban Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott a negyeddöntőbe.

Kapcsolódó Cikkek