2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Veszprém

Fejlesztésekkel indul az év Nemesvámoson

Két intézmény alapkövét is letették Nemesvámoson január közepén. A település új tornacsarnokkal és óvodával gazdagodhat.

Nemesvámoson jelenleg három csoportszobás óvoda működik, működési engedélye alapján pedig 75 gyermeket láthat el. Az intézmény hosszú évek óta teljes kapacitással üzemel, a településen évente 20 és 30 közötti számban születnek gyermekek. A jelenlegi épület évről évre szűkösebb lesz, így Nemesvámos önkormányzata 2016-ban a Területi Operatív Program adta lehetőséggel élve pályázatot adott be új óvoda építésére. A támogatói okiratot 2017 elején írta alá az önkormányzat, ezt követően megindultak a kivitelezés megkezdéséhez szükséges munkálatok: előzetes régészeti feltárás, közbeszerzés. Az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatás összege 460 millió forint.


Az óvoda alapkövét Ovádi Péter a Fidesz választókerületi elnöke, Sövényházi Balázs polgármester és Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke tették le (fotó: Domján Attila)

A nemesvámosi sportcsarnok a mai napig kiszolgálja az iskolai, sportegyesületi, valamint egyéb szabadidős sportolási feladatokat, azonban műszaki és esztétikai állapota leromlott. A sportcsarnok nem felel meg a jelenleg hatályos versenyszabványoknak, így a helyi egyesületek korlátozottan képesek mérkőzés rendezését vállalni. Többéves előkészítési munkálatok eredményeként a Bajnok Diák-Sportegyesület Nemesvámos Község Önkormányzatával szoros együttműködésben 2018-ban új tornacsarnokot épít a jelenlegi épület melletti füves területen. Az összesen 1450 nm alapterületű építmény alkalmas lesz kézi-, röplabda- és futsalmérkőzések megtartására is, nézőterének befogadóképessége 280 fő. A beruházás összértéke bruttó 669 millió forint.

Kapcsolódó Cikkek