EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Budapest XIII.kerület

Felébredt téli álmából a Vasas

A tavalyi harmadik hely és a Magyar Kupa-döntő után a szurkolók kudarcként élik meg a Vasas labdarúgócsapatának jelenlegi kilencedik helyét. Az angyalföldiek elkezdték a felkészülést a tavaszi szezonra, és mint a csapat német edzője, Michael Oenning elmondta, tudja, miben kell igazán fejlődniük.

Az első edzésen egy kis játékra is jutott idő (Fotó: vasasfc.hu)

A német szakvezető elmondta, semmiképpen sem lehet egységesen kezelni az elmúlt esztendőt, hiszen négy éve még a másodosztályban maradásért küzdött a klub, tavaly pedig harmadik lett az élvonalban, és kupadöntőt játszott.


Oenning: Ennél sokkal többre vagyunk képesek

A csapat német edzője elmondta, bízik abban, hogy a viszonylag hosszú, hathetes felkészülés után megint azt a támadó, kreatív Vasast láthatják viszont a szurkolók, amelyet a gárda legjobb mérkőzésein.
– Fiatal csapatunk van, amelyben a jelenlegi nehézségek ellenére is nagy lehetőségek rejlenek. Ezek azok a pozitív dolgok, amiket magunkkal kell hoznunk 2018-ra. Tovább kell fejlődnünk, illetve kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk a pályán, hiszen a tavalyi nagyszerű bajnokság után az ősszel nem minden stimmelt – magyarázta Oenning, aki azt is hozzátette, több alkalommal megmutatták, tudnak jobban futballozni, mint az ősz nagy részében.


– Nem mentség, viszont tény, hogy a keretünk elég szűk volt, sok sérültünket nem tudtuk megfelelően pótolni. Persze ettől függetlenül látjuk, tudjuk, hogy a bajnokság eddigi szakaszában rengeteg gondunk volt a kapu előtt. Nagyon sok gólt, szám szerint 37-et kaptunk, és ez minket visel meg a legjobban. Az előttünk álló időszakban azt gyakoroljuk majd, hogyan kell reagálni egyes játékszituációkra a saját térfelünkön, no és a kapunk előtt – fejtette ki Oenning.

Micheal Oenning szerint a kapu előtt kell jobban figyelniük (Fotó: vasasfc.hu)

A cél: minden poszton erősíteni

Vancsa Miklós, a klub ügyvezető igazgatója elmondta, bár a csapat az utóbbi nyolc mérkőzésén kevés pontot szerezett, pánikra nincs ok.
– Sem a szakvezetésen, sem a játékosainkon nem érzek idegességet és kapkodást. Biztos vagyok abban, hogy tavasszal kilábalunk a gödörből, és jól sikerült felkészüléssel visszanyerhetjük frissességünket – mondta Vancsa, aki kiemelte: a szakvezetés úgy gondolja, ez a játékoskeret is alkalmas nagyobb célok megvalósítására. Ezért alapvetően ennek az összetételű csapatnak kell fizikailag és mentálisan összeszednie magát, megvalósítania céljaikat.
– Ennek ellenére az elmúlt hetekben tárgyalásokat folytattam különböző játékosok megszerzése ügyében klubvezetőkkel és játékosmenedzserekkel. Természetesen ha lehetőségünk lesz, minden poszton szeretnénk erősíteni. Meglévő labdarúgóink számára versenyhelyzetet szeretnénk teremteni, ami mindenképpen jobb teljesítményre sarkallhatja a játékosokat, ebből a csapat egyértelműen csak profitálhat. Új igazolásként a pontrúgásokat jól végrehajtani képes, kiváló rúgótechnikájú és nagy munkabírású labdarúgók jöhetnek számításba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.