EUR: 323,26 Ft
CHF: 283,25 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb X.kerület

Félmillió karácsonyfáról kell gondoskodni

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, becslések szerint mintegy félmillió darab tűlevelű kerül ki az utcákra. Tapasztalataik szerint Vízkeresztet, azaz január 6-át követően kezdődik az igazi kihelyezési dömping, ami általában akár másfél hónapig is eltart.

Úgynevezett fenyőfajáratokat indított az FKF, hogy elszállítsák a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállító célgépek gyűjtik össze az örökzöldeket − tájékoztatott a közterület-fenntartó. A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé vagy a gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat. A kiszolgált tűlevelűeket először felaprítják, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, elégetésével több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot.


Nagyjából február közepére tűnnek el a fenyőfák – fotó: Lokál

X. kerületi gyűjtőpontok: 

Előd u.–Bebek u. sarok
Kőrösi Csoma sétány (játszótér)
Halom u. (idősek otthona)
Cserkesz u.–Román u. sarok
Cserkesz u.–Kőér u. sarok
Harmat u.–Gitár u. sarok
Mádi u.–Gitár u. sarok
Gépmadár u. (hirdetőoszlopnál)
Csilla u.–Gyöngyike u. sarok
Sibrik Miklós út–Harmat u. sarok
Sibrik Miklós út–Bányató u. sarok
Csombor u.–Száraz u. sarok
Harmat u.–Tavas u. sarok
Noszlopy u.–Petrőczy u. sarok (parkoló)
Sörgyár u.–Bodza u. sarok
Jászberényi út–Legényrózsa u. sarok
Jászberényi u.–Dombhát u. sarok

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.