EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szolnok

Felrobbant egy ház Újszászon

Az újszászi épület gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé, a detonáció a szomszédos házakat is megrongálta.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást, csak azt, hogy egy lakó volt bent a tragédia pillanatában, akinek sikerült a saját lábán elhagynia az épületet. Ő életveszélyesen megsérült. A környéket 150 méteres körzetben kiürítették és lezárták, de a lakók hamar visszatérhettek otthonaikba.


– A ház egy régi építésű vályogház, ami körülbelül 50 négyzetméter alaprajzú, és a földdel vált egyenlővé. Mivel az utca felé robbant, kidöntötte a kerítést, és a szomszéd házakat is megrongálta, többnél betörtek az ablakok – mondta S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A házat porig rombolta a detonáció

Szabó Zita megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség közveszély okozás miatt indított eljárást az ügyben és vizsgálja a felelősség kérdését.

Molnár Péter újszászi polgármester elmondta, hogy a férfi egyedül lakott az épületben, szoktak nála unokák is tartózkodni, de aznap szerencsére nem voltak ott. Az önkormányzat segíti, támogatja a férfit és családját, bár úgy néz ki, súlyos sérülései miatt hosszú ideig a kórházban marad. Ha pedig hazajön, minden bizonnyal valamelyik rokon ad szállást neki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.