EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szolnok

Felrobbant egy ház Újszászon

Az újszászi épület gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé, a detonáció a szomszédos házakat is megrongálta.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást, csak azt, hogy egy lakó volt bent a tragédia pillanatában, akinek sikerült a saját lábán elhagynia az épületet. Ő életveszélyesen megsérült. A környéket 150 méteres körzetben kiürítették és lezárták, de a lakók hamar visszatérhettek otthonaikba.


– A ház egy régi építésű vályogház, ami körülbelül 50 négyzetméter alaprajzú, és a földdel vált egyenlővé. Mivel az utca felé robbant, kidöntötte a kerítést, és a szomszéd házakat is megrongálta, többnél betörtek az ablakok – mondta S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A házat porig rombolta a detonáció

Szabó Zita megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a rendőrség közveszély okozás miatt indított eljárást az ügyben és vizsgálja a felelősség kérdését.

Molnár Péter újszászi polgármester elmondta, hogy a férfi egyedül lakott az épületben, szoktak nála unokák is tartózkodni, de aznap szerencsére nem voltak ott. Az önkormányzat segíti, támogatja a férfit és családját, bár úgy néz ki, súlyos sérülései miatt hosszú ideig a kórházban marad. Ha pedig hazajön, minden bizonnyal valamelyik rokon ad szállást neki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.