2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Győr

Feltámadt a Help együttes!

Tombol a retróláz, számos legendás együttes alakult újra az elmúlt időszakban. A 90-es évek végén nagy sikert aratott győri Help is feltámadt, új énekessel a mikrofon mögött.

„Igazi szerelem, hiszem, hogy van ilyen, miatta végleg itt maradok…” – dúdolta egykor az egész ország, s most újra lehetőség van rá, hogy felelevenítsük a régi emlékeket, sőt akár újra is élhetjük a legszebb pillanatokat. Ugyanis a Help egy kis vérfrissítést követően újra színpadra lép! A szenzációs bejelentést az új énekes, Szarva András osztotta meg velünk.


Az első rádiós bemutatkozása már megvolt a vérfrissítésen átesett HELP együttesnek: (balról-jobbra) Papp Krisztán, Várszegi Ákos és Szarva András a mikrofon előtt
Fotó: Marcali Gábor

– Így igaz, megint dübörögnek majd a régi slágerek, egy kicsit felkavarjuk a magyar könnyűzenei életet. A Help annak idején nagyon népszerű volt, húsz év után éppen itt az ideje, hogy újra szóljanak a dalok. Örülök, hogy a srácok befogadtak maguk közé, szerintem sok szép sikert megélünk mi még együtt – mondta az eddig főként koncertszervezőként ismertté vált András. Egyébként ha Győrben körülnézünk, nem biztos, hogy találunk még egy embert, aki ennyire tisztában lenne a magyar popkultúrával, ennyire hinne benne, és így érezné a sikereket.

A régi nagy slágerek újra élnek: feltámadt a HELP! Szarva András, Várszegi Ákos és Papp Krisztián (balról-jobbra) 
Fotó: HELP Official

A Help szövegírója egyébként a kezdetektől a szintén győri Várszegi Ákos, aki Dobrády Ákos egyik legjobb barátja már hosszú-hosszú évek óta. Munkássága azonban nem csupán a Helpre terjedt ki, hanem számos ikonikus magyar banda énekelte meg a verseit: a már említett Dobrády Ákos nevével fémjelzett TNT Bolond aki sír, Egyetlen szó, Tiltott perc, Holnap hazautazom, valamint Ákos Te vagy a hangszerem című slágerét is Várszegi jegyzi. A teljesség igénye nélkül álljon itt még néhány örökzöld: Pápai Joci – Ne nézz így rám, Groovehouse – Tűz és Víz, Hooligans – Játszom. Meg persze a Help összes szövege is a győri srác tollából született: Igazi szerelem, Létezel, Túl szép. És a sort még hosszan lehetne folytatni.


 

A csapatban harmadik tagként a szintén győri Papp Krisztián várja az újrakezdést, hiszen anno már ő is megannyi sikert élt meg a színpadokon. Az együttesben egyébként ő a zenei felelős, a slágerek dallamait neki köszönhetjük. Nem tétlenkedett hát sokáig, amikor szóba jött: fel kellene támasztani az alvó Helpet!

Tehát a régi gárda majdnem teljes egészében megvan, egyedül Szarva András új arc a csapatnál. Beszállásával új lendületet kaphatnak a srácok, akik szakmailag már többször is bizonyítottak. Most itt az új feladat: megmutatni, hogy miért is imádták egykor a Help együttest! A hírek szerint az első nyilvános fellépésük máris olyan retró nagyágyuk mellett lesz, mint Zoltán Erika és az Ámokfutók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.