EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Nyíregyháza

Felújították a család- és gyermekjóléti központ épületeit

A beruházás egy közel 225 millió forintos, európai uniós pályázat keretében valósult meg. Kívül-belül megújult a központ Május 1. téri és a Körte utcai épülete; a fejlesztés célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása volt.

A beruházás egy közel 225 millió forintos, európai uniós pályázat keretében valósult meg (Fotó: Lokál)

A kivitelezés során megvalósult a Körte utcai épület korszerűsítése és bővítése. A lebontott 80 nm-es toldaléképület helyére 140 nm bővítéssel egy új épületszárny épült. A belső udvar térkőburkolatot kapott, parkolóállások kialakításával, a csapadékvíz-elvezetés megoldásával, és egy, az épülethez illeszkedő kerítés is megépült. A külső homlokzat új színvakolatot, új homlokzati nyílászárókat kapott, a szükséges tetőjavítási munkálatokat is elvégezték. A belső nyílászárók cseréje, valamint új belső padlóburkolat és festés is megvalósult és a fűtési rendszert is felújították.


Az ünnepélyes szalagátvágáson Jászai Menyhért alpolgármester, Lengyelné Pogácsás Mária intézményvezető
és Dr. Kovács Ferenc polgármester (Fotó: Lokál)

A Május 1. tér 10/A alatti ingatlan felújításának célja az ingatlan családsegítő és gyermekjóléti központtá alakítása volt, egy 100 nm-es új épületrész kialakításával, a meglévő épület teljes felújításával és egy napelemes rendszer telepítésével. A beruházás során ügyfélfogadó helyiségeket, tárgyalót, számítógéptermet, iktatót, irattárat, három irodát, valamint szociális helyiségeket, melegítőkonyhát és közlekedőt alakítottak ki. Megújult az épület környezete is. Szemetesszelencéket, padokat helyeztek el, akadálymentes járda épült és egy vagyonvédelmet biztosító kamerarendszert is telepítettek. Az épületet a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ korábban Tas utca 1–3. alatt székelő területi irodájának munkatársai vehetik birtokba. A megvalósult fejlesztéssel az ingatlanok külső-belső felújítása mellett a rendelkezésére álló eszközpark is modernebb lett (számítógépek, technikai eszközök, 9 személyes gépjármű, sporteszközök, játékok.). A kialakított, 40–60 fő befogadására alkalmas tárgyaló/konferenciatermek pedig lehetővé teszik színvonalas szakmai programok lebonyolítását. Mindkét ingatlan esetében megvalósult a teljes akadálymentesítés.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.