EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Miskolc

Fergeteges koncertekkel indul az év!

Szórakoztató és magas színvonalú programokból 2018-ban sem lesz hiány Miskolcon! Idén is izgalmas zenei estéket tartogat a közönség számára a Művészetek Háza (MűHa).

Január 13-án 19 órától a Barabás Lőrinc Quartet, 21 órától pedig a Hősök koncertje lesz. A Barabás Lőrinc Quartet popos jazzvilága izgalmas instrumentális zene, elektronikus fűszerezéssel. Groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazz-rock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt. A Hősök alapvetően Veszprémhez köthető hiphopformáció, 2001 óta tevékenykednek a honi rapszcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a „Híróz” zászlaja alatt. Országos turné és fesztiválfellépések jelzik sikerüket. A modern jazz és a hiphop találkozása egy izgalmas zenei estét tartogat a közönség számára. Ráadásul a koncertbelépő aznap érvényes az egyetemi Rockwell Klubba is!


A koncert után közönségtalálkozóval várja rajongóit a Barabás Lőrinc Quartet

Február 1-jén 19 órakor kezdődik Gubás Gabi és Szabó Győző zenés estje Ha lenne más is… avagy a férfi és a nő dalban címmel, az Éjszakai Nesz zenekar kíséretével. Mi kell a nőnek? A férfi… Mi kell a férfinak? A nő… Karinthy szavaival élve: „Hogy érthetnék meg egymást, hisz mind a kettő mást akar.” Közismert slágerek – Abba, Queen, Sting és még sokan mások – meglepő és fülbemászó átdolgozása latinos stílusokban, nagyszerű idézetekkel fűszerezve, nemre és korosztályra való tekintet nélkül.

Közismert slágerek latinos stílusban Gubás Gabi és Szabó Győző előadásában

A három évvel ezelőtti nagy sikerű nemzeti színházbeli előadás után február 2-án 19 órától újra Miskolcon koncertezik a magyar új hullám emblematikus zenekara, a KFT. Legismertebb slágerei – mint az Afrika vagy a Balatoni nyár – korosztálytól függetlenül a házibulik és DJ-partik szinte kihagyhatatlan kedvencei mind a mai napig, három évtized múltán is ott szerepelnek a különböző toplistákon.


Helyi előadókkal együtt lép színpadra Miskolcon a KFT zenekar

A legutóbbi években a Magyar Állami Operaházban, a Művészetek Palotájában és a Kolozsvári Magyar Napok nyitóeseményeként adott koncertjeik mutatják, hogy a berobbanásuk óta eltelt harminchét év alatt az együttes megőrizte frissességét, s ha lehet, még energikusabbá vált. Ezúttal vendégként közreműködik a város közkedvelt énekkara, a Fráter Kórus, Regős Zsolt karnagy vezetésével. A műsorban a legnagyobb slágerek mellett az alkalomra válogatott számokat is játszik a zenekar, vagyis Bornai Tibor, Laár András, II. Lengyelfi Miklós, Márton András.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.