EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Miskolc

Fergeteges koncertekkel indul az év!

Szórakoztató és magas színvonalú programokból 2018-ban sem lesz hiány Miskolcon! Idén is izgalmas zenei estéket tartogat a közönség számára a Művészetek Háza (MűHa).

Január 13-án 19 órától a Barabás Lőrinc Quartet, 21 órától pedig a Hősök koncertje lesz. A Barabás Lőrinc Quartet popos jazzvilága izgalmas instrumentális zene, elektronikus fűszerezéssel. Groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazz-rock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt. A Hősök alapvetően Veszprémhez köthető hiphopformáció, 2001 óta tevékenykednek a honi rapszcénában. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a „Híróz” zászlaja alatt. Országos turné és fesztiválfellépések jelzik sikerüket. A modern jazz és a hiphop találkozása egy izgalmas zenei estét tartogat a közönség számára. Ráadásul a koncertbelépő aznap érvényes az egyetemi Rockwell Klubba is!


A koncert után közönségtalálkozóval várja rajongóit a Barabás Lőrinc Quartet

Február 1-jén 19 órakor kezdődik Gubás Gabi és Szabó Győző zenés estje Ha lenne más is… avagy a férfi és a nő dalban címmel, az Éjszakai Nesz zenekar kíséretével. Mi kell a nőnek? A férfi… Mi kell a férfinak? A nő… Karinthy szavaival élve: „Hogy érthetnék meg egymást, hisz mind a kettő mást akar.” Közismert slágerek – Abba, Queen, Sting és még sokan mások – meglepő és fülbemászó átdolgozása latinos stílusokban, nagyszerű idézetekkel fűszerezve, nemre és korosztályra való tekintet nélkül.

Közismert slágerek latinos stílusban Gubás Gabi és Szabó Győző előadásában

A három évvel ezelőtti nagy sikerű nemzeti színházbeli előadás után február 2-án 19 órától újra Miskolcon koncertezik a magyar új hullám emblematikus zenekara, a KFT. Legismertebb slágerei – mint az Afrika vagy a Balatoni nyár – korosztálytól függetlenül a házibulik és DJ-partik szinte kihagyhatatlan kedvencei mind a mai napig, három évtized múltán is ott szerepelnek a különböző toplistákon.


Helyi előadókkal együtt lép színpadra Miskolcon a KFT zenekar

A legutóbbi években a Magyar Állami Operaházban, a Művészetek Palotájában és a Kolozsvári Magyar Napok nyitóeseményeként adott koncertjeik mutatják, hogy a berobbanásuk óta eltelt harminchét év alatt az együttes megőrizte frissességét, s ha lehet, még energikusabbá vált. Ezúttal vendégként közreműködik a város közkedvelt énekkara, a Fráter Kórus, Regős Zsolt karnagy vezetésével. A műsorban a legnagyobb slágerek mellett az alkalomra válogatott számokat is játszik a zenekar, vagyis Bornai Tibor, Laár András, II. Lengyelfi Miklós, Márton András.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.