2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Fidesz: Az ellenzéki pártok kétségbeesetten nyilatkoznak a migrációról

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok hétfői megszólalásai nem mások, mint reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett nyilatkozatai.

A nagyobbik kormánypárt ezt Molnár Zsolt (MSZP), Jakab Péter (Jobbik) és Varju László (DK) hétfői nyilatkozataira reagálva közölte az MTI-vel. Molnár Zsolt azt mondta, újra összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát, amelyen lehetősége lesz a kormányfőnek, a belügyminiszternek vagy a helyettes államtitkárnak, hogy “megvilágítsa” a titkos befogadás részleteit. Jakab Péter sajtótájékoztatóján vitatta a kormányfő azon szavait, miszerint Magyarország csak átmeneti oltalmat nyújt 2300 menedékkérőnek és abban a pillanatban, hogy már nem szorulnak védelemre, vissza kell menniük oda, ahonnan jöttek, sosem lesznek magyar állampolgárok. Varju László pedig írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja, az egyszerűsített honosítás révén hány külföldi bűnöző jutott magyar állampolgársághoz.


A Fidesz ezekre reagálva azt írta, nevetséges, hogy azok beszélnek, akik “muszlim országokban Allahot és az iszlámot dicsőítik”, akik nem szavazták meg a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítást, és akik ha tehetnék, lebontanák a határzárat.

A hatóságok minden bűnözővel szemben a leghatározottabban lépnek fel, tették ezt eddig is, és a jövőben is így fognak eljárni – olvasható a Fidesz közleményében.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek