2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Fidesz: Gyurcsány Ferencet terheli a felelősség a Czeglédy-ügyben

Erkölcsi és politikai felelősség terheli Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét a Czeglédy-ügyben – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden az M1 aktuális csatornán.

A politikus úgy fogalmazott, hogy Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc “strómanja”, aki mögött az egyébként egymással veszekedő baloldal feltűnően összezárt.


Egyértelmű, hogy a diákok ki nem fizetett bérét, valamint az áfacsalásból megmaradt pénzt, amit a nyomozók nem találtak meg, az MSZP és a DK kasszájában kell keresni – mondta Budai Gyula.

Kitért arra is, a Magyar Idők – MSZP-s forrásra hivatkozva – keddi számában írt arról, hogy a párt Szombathelyen egyéni országgyűlési képviselőjelöltként indítaná Czeglédy Csabát az áprilisi választásokon. Ez a feltűnő támogatás arra utal, hogy ebben az ügyben “nagyon nagy svindlinek” kell lennie – jegyezte meg a fideszes képviselő.


Budai Gyula a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt mondta, az Altus Portfólió Kft.-vel szemben indított jegybanki piacfelügyeleti eljárás arra utal, hogy a kölcsönügyletek jogszabályba ütköztek, azaz nem tekinthető “baráti kölcsönnek” az Altustól a Human Operatornak adott 200 millió forint.

A politikus kijelentette, ha a gyanú bebizonyosodik, büntetőeljárás kezdeményezhető, ő pedig személyesen is megteszi majd a feljelentést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A vártnál sokkal jobban teljesít a Zrínyi 2026

    A vártnál sokkal jobban teljesít a Zrínyi 2026

    A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program eddigi eredményeiről, terveiről, valamint a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium (HM) tervezett szervezeti átalakításairól is beszélt a honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten, egy sajtóbeszélgetésen.

  • Magyarország nem támogatja az ENSZ migrációs csomag elfogadását

    Magyarország nem támogatja az ENSZ migrációs csomag elfogadását

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog.