2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Fityiszt mutatott az LMP a Jobbiknak

Tovább kelleti magát a Jobbik, és már azzal az LMP-vel is összesimulna, amely pártot korábban Vona Gáborék belvárosi úri fiúk gyülekezetének tartottak. A zöldek nem kérnek Simicska Lajos csicskapártjából.

Alakul a választásokra a Szél–Vona-paktum – írta meg a Magyar Idők. A Jobbik, amely cukisodásával rengeteg korábbi hívét elvesztette, lassan bármire képes, hogy a hatalom közelébe kerülhessen. Már a lehetséges választási együttműködésről is tárgyalna az LMP-vel, holott korábban ezt kizárták. A két párt viszonya néhány éve még kifejezetten ellenséges volt, Vona Gáborék  ultraliberális alakulatnak nevezték az ­LMP-t, amelyet semmivel sem tartottak jobbnak az SZDSZ-nél.

Fotó: Lokál

 

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője minapi sajtótájékoztatóján már arról beszélt, hogy míg az MSZP-vel és a DK-val sehol nem támogatnak egyetlen közös választási jelöltet sem, a Momentummal és az LMP-vel készek tárgyalni. Így akár már a választásokat megelőzően létrejöhet a szövetség a Jobbik és az LMP között.

Pedig 2011-ben a jobbikosok még nem tartották túl sokra az LMP-t. Vona Gábor az egykori Barikád című hetilapban így írt a pártról: „…lassan kezdenek ráébredni, hogy nyálas, belső-pesti politikájukkal nemigen rúghatnak labdába, de megfelelő kreativitás, ötlet és legfőképpen igazi felelősségtudat híján nem találtak mást a hátizsákjukban, mint az SZDSZ lerágott csontjait”.

A Magyar Idők megkérdezte a jobbikos Szilágyi Györgyöt, ma is úgy véli-e, hogy az LMP „belvárosi úri fiúk gyüleke­zete”, és kikre gondolt, amikor korábban azt mondta, hogy „ezeknek ugyanazok az uraik”, mint az SZDSZ-nek, de Szilágyi nem kívánt válaszolni.

Az LMP egyébként nem kér Simicska Lajos csicskapártjából: Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője azt kö­zölte, hogy továbbra is készek együttműködni minden olyan párttal, amely a „korszakváltásban” érdekelt. Ugyanakkor a Jobbikot jelenleg nem tartják ilyen pártnak, és mindaddig nem is fogják, amíg nem tisztázza „súlyos identitásválságát”, vagyis azt, hogy „kik is ők valójában, és mit akarnak”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.

 • Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endrére emlékezik a közmédia

  Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából pályázatot hirdet az M5 kulturális csatorna, amely a Kossuth Rádióval együtt tematikus nap keretében is megemlékezik a költőről január 27-én.