EUR: 321,73 Ft
CHF: 280,70 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Fityiszt mutatott az LMP a Jobbiknak

Tovább kelleti magát a Jobbik, és már azzal az LMP-vel is összesimulna, amely pártot korábban Vona Gáborék belvárosi úri fiúk gyülekezetének tartottak. A zöldek nem kérnek Simicska Lajos csicskapártjából.

Alakul a választásokra a Szél–Vona-paktum – írta meg a Magyar Idők. A Jobbik, amely cukisodásával rengeteg korábbi hívét elvesztette, lassan bármire képes, hogy a hatalom közelébe kerülhessen. Már a lehetséges választási együttműködésről is tárgyalna az LMP-vel, holott korábban ezt kizárták. A két párt viszonya néhány éve még kifejezetten ellenséges volt, Vona Gáborék  ultraliberális alakulatnak nevezték az ­LMP-t, amelyet semmivel sem tartottak jobbnak az SZDSZ-nél.

Fotó: Lokál

 

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője minapi sajtótájékoztatóján már arról beszélt, hogy míg az MSZP-vel és a DK-val sehol nem támogatnak egyetlen közös választási jelöltet sem, a Momentummal és az LMP-vel készek tárgyalni. Így akár már a választásokat megelőzően létrejöhet a szövetség a Jobbik és az LMP között.

Pedig 2011-ben a jobbikosok még nem tartották túl sokra az LMP-t. Vona Gábor az egykori Barikád című hetilapban így írt a pártról: „…lassan kezdenek ráébredni, hogy nyálas, belső-pesti politikájukkal nemigen rúghatnak labdába, de megfelelő kreativitás, ötlet és legfőképpen igazi felelősségtudat híján nem találtak mást a hátizsákjukban, mint az SZDSZ lerágott csontjait”.

A Magyar Idők megkérdezte a jobbikos Szilágyi Györgyöt, ma is úgy véli-e, hogy az LMP „belvárosi úri fiúk gyüleke­zete”, és kikre gondolt, amikor korábban azt mondta, hogy „ezeknek ugyanazok az uraik”, mint az SZDSZ-nek, de Szilágyi nem kívánt válaszolni.

Az LMP egyébként nem kér Simicska Lajos csicskapártjából: Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője azt kö­zölte, hogy továbbra is készek együttműködni minden olyan párttal, amely a „korszakváltásban” érdekelt. Ugyanakkor a Jobbikot jelenleg nem tartják ilyen pártnak, és mindaddig nem is fogják, amíg nem tisztázza „súlyos identitásválságát”, vagyis azt, hogy „kik is ők valójában, és mit akarnak”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Elemi erő

  A nap képe: Elemi erő

  A gravitációt meghazudtoló műsorral készül a Recirquel Újcirkusz Társulat. Az elképesztő mutatványokat Vági Bence rendezésében, a My Land című produkció keretében láthatják az érdeklődők október 16-án a Müpában.

 • Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentette pártját a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezeti elnöke, mert szerinte csak az ő körzetükben mintegy 8-10 millió forintot fizettetett be a tagokkal a pártkasszába – gyanús körülmények között – a Jobbik elnöksége.

 • Elég a taxis hiénákból!

  Elég a taxis hiénákból!

  Már megint valami, ami rossz hírünket kelti a világban: a trükköző és elsősorban a külföldi vendégekre utazó taxis hiénák nemcsak az utasokat, hanem a szabályosan működő taxisokat is megkárosítják.

 • Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről szóló, Soros-Sargentini jelentés elleni határozatot. Ez egyben fel is szólítja a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott jelentéssel szemben.