EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Sport

Fucsovics megálmodta, hogy Federerrel fog játszani

Talán még mindig a melbourne-i álomvilágban él az Australian Openen a legjobb 16 közé jutott Fucsovics Márton, aki hazaérkezett Magyarországra és nyomban sajtótájékoztatót tartott.

A magyar teniszezőnek a Roger Federer elleni vesztes mérkőzése után olyan világnagyságok gratuláltak, mint Novak Djokovic vagy a legendás John McEnroe. Azt pedig mestere, Sávolt Attila árulta el a tegnapi sajtótájékoztatón, hogy tanítványa közös munkájuk első napjaiban – akkor is az Australian Openen szerepeltek – egy motivációs tréning után megálmodta, hogy a svájci világsztárral fog játszani a Rod Laver arénában.


– Óriási lökést adhat egy ilyen siker – mondta Fucsovics, hozzátéve, hogy a melbourne-i torna öltözőjében az sem zavarta, hogy Juan Martín del Potro miatt – akinek a szekrénye az övé mellett volt – csak állva tudott átöltözni, és nem fért el normálisan.

Mindenesetre a legfrissebb világranglistán 63. helyet elfoglaló magyar klasszis nem sokat pihenhet, ugyanis hamarosan Belgiumban, a Davis Kupában kell a magyar csapat vezéregyéniségévé válnia, illetve a tavalyi döntő után már megnyerheti a hamarosan kezdődő budapesti Challenger-tornát is.

– Mindig inspiráló hazai közönség előtt játszani, ezért is jelentett sokat, hogy az Australian Openen elég hangos volt a maroknyi magyar szurkolótábor, és a biztatásuk további erőt adott – folytatta Fucsovics, ehhez mestere pedig csak annyi tudott hozzáfűzni, hogy idén Melbourne-ben nem tartott motivációs tréningeket, így nem tud Fucsovics legközelebbi megvalósuló álmáról bővebbet mondani.

Kapcsolódó Cikkek