EUR: 321,97 Ft
CHF: 283,26 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Sport

Fucsovics váltja valóra a magyarok álmát

Megszerezte pályafutása első Grand Slam-főtáblás győzelmét Fucsovics Márton, miután az Australian Open első fordulójában 3 óra 16 perc alatt 6:2, 6:3, 4:6, 7:5-re legyőzte a moldovai Radu Albotot.

Miután hétfő hajnalban Babos Tímea elképesztő játékkal továbbjutott, kedden Fucsovics Márton is követte a példáját. A 25 éves teniszező a moldvai Radu Albot ellen bizonyított, akivel már négyszer játszott, és háromszor meg is verte.


Az első szettet Fucsovics 6:2-re hozta, sok változás a második játékrészben sem történt, 2:1-nél Fucsovics kicsit kiesett a ritmusból, de összeszedte magát, 4:2-nél még brékelt egyet, amit 5:2-nél Albot visszavett, de a szett végén 6:3-at írt az eredményjelző Fucsovics javára. A harmadik játszmában 3:0-nál valami történt, a magyar játékos a következő kilenc gémből csak egyet nyert, így a szett 4:6-tal elment, a folytatásra azonban újra magára talált és 7:5-re győzött.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt. Sokat kivett belőlem, kemény volt fizikálisan. Az elején én is azt hittem, hogy szépen végigmegy az egész, mint az első szett. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem, nem jutottunk el az ötödik szettig. Mikor meglett, olyan érzés volt, mintha az egész versenyt megnyertem volna. Ez igazi mérföldkő a karrieremben. Ennyi küzdelem után végre beért az elvégzett munka gyümölcse. Most a következő mérkőzésre koncentrálok, úgy érzem, erős vagyok, talán nyerhetek még egy-két mérkőzést. Azzal pedig régi álmom valósulna meg, ha a negyedik körben Federerrel játszanék – nyilatkozta Fucsovics a meccs után az Origónak.


Érdekes, hogy legutóbb 2002-ben ünnepelhettünk magyar sikert a férfiak mezőnyében a GS-torna főtábláján, akkor Sávolt Attila, Fucsovics edzője győzött.

A győzelmével 90 ezer dollárt (csaknem 18 millió forint) kasszírozó Fucsovics a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querrey ellen játszik csütörtökön.

(MTI/EPA/Alexandra Wey)

Kapcsolódó Cikkek