2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Sopron

Gazdára talált a Miki egér

A közelmúltban értékelte az elmúlt év történéseit a GYIK Rendezvényház csapata. Orbán Júlia intézményigazgatótól megtudtuk: minden eddiginél sikeresebb évet zárt a GYIK, 2018-ban pedig komoly beruházások várhatók.

– Milyen évet zárt az intézmény?
– Meglátásunk szerint minden eddiginél sikeresebb esztendő volt a tavalyi. Ez a rendezvények és a látogatók számára, illetve színvonalára is vonatkozik. Egy fiatalos, lendületes, motivált csapatot sikerült létrehozni, ami a programok összetételén is meglátszott, mert minden eddiginél több fiatalt tudtunk megszólítani. Kiemelten fontosnak tartjuk az eddigi értékteremtő, hagyományőrző munkánkat. Minden második napon szerveztünk vagy befogadtunk valamilyen nagyobb rendezvényt, a látogatóink száma elérte a hatvanezer főt.


Orbán Júlia örül, hogy sikeres évet zárt idén is a GYIK
Fotó: Kóczán Izabella

– Hogyan értékeli a gyermekek évét?
– 2017 elején hirdettük meg ezt a tematikus évet, amely 30 gyermekprogramot foglalt magában, és közel tizenötezer látogatót. A programok között szerepeltek gyermekszínházi előadások, bábjátékok, kiállítások, versenyek, gyermek író-olvasó találkozók, családi programok, koncertek. Gazdára talált a gyermekév Miki egér figurája is, egy harkai kisfiú nyerte meg. Nagyon pozitív visszajelzések érkeztek hozzánk, így a szülők kérésére idén is több gyermekprogramot kínálunk.

Kisorsolták a népszerű Miki egeret, amit egy harkai kisfiú nyert meg
Fotó: GYIK

– Milyen eseményeket emelne még ki?
– Az elmúlt időszakból azokat a rendezvényeket, előadókat említeném meg, akik már régen jártak Sopronban, és nagy örömmel jöttek el hozzánk. Például legutóbb hat éve járt városunkban Fábry Sándor, és közel tíz éve adott önálló koncertet Caramel. A nyári táborok száma nőtt, a szülők szívesen hozták gyermekeiket a GYIK-ba. A Nyugdíjas Egyetem továbbra is sikertörténet. Méltóképpen tudtunk több alkalommal megemlékezni Arany János születésének 200. évfordulójáról. Büszkék lehetünk a nyári időszakban a Családi Grillkert programjaira is, hiszen a hétvégi koncerteken kívül számos alkalommal filmvetítéssel és erdőpedagógiai foglalkozásokkal, valamint egyéb játékokkal vártuk az idelátogatókat.
– Mi várható ebben az évben?
– A jövő eseményeit nagymértékben meghatározzák a felújítási munkálatok. Március végéig vendégül látjuk Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesembert, Bálint gazdát, Vujity Tvrtkót, Csernus Imrét, Vekerdy Tamást. Nálunk zenél majd a Punnany Massif, és a szülők kérésére koncertet ad a Tompeti és Barátai. A 2018-as év nem lesz tematikus, de nevezhetjük akár a „felújítások évének” is. Minden eddiginél több koncert várja majd a fiatalokat, és ismét visszahozzuk a házba a nagy sikerű Terefere című beszélgetős műsorunkat.
– Mit kell tudni a beruházásról?
– A GYIK felújítása várhatóan tavasszal kezdődik el, önkormányzati támogatással és pályázattal. Ez energetikai felújítást, ajtó- és ablakcserét, homlokzatfelújítást jelent, valamint más kisebb munkálatokat. A tervek szerint szakaszosan ütemezzük a feladatokat, így a házat nem kell bezárnunk hosszabb időre, és továbbra is tudjuk fogadni a látogatókat.


A GYIK Rendezvényházat egy fiatal, dinamikus csapat vezeti
Fotó: GYIK

Várhatóan tavasszal kezdődnek meg a GYIK Rendezvényház felújítási munkálatai, többek között önkormányzati támogatással.

 

A GYIK Rendezvényház programjai 2017-ben több mint 60 ezer vendéget vonzottak.

Igen népszerűek voltak a gyermekprogramok
Fotó: GYIK

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.