EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Miskolc

Gerald Durrellre emlékeztek a Miskolci Állatkertben

A világszerte ismert brit zoológus és író teremtette meg az állatkertek természetvédelmi szerepvállalását, ami egy mai, modern állatkert működésének alapköve. A Miskolci Állatkert számára különösen fontos Durrell öröksége, hiszen a világon elsőként 1998-ban itt avatták fel mellszobrát az állatkert szoborparkjában.

Durrell munkássága előtt tisztelegve születésének 93. évfordulóján emléknappal várta látogatóit a Miskolci Állatkert, ahol bepillanthattunk Gerald Durrell életébe, munkásságába és természettel való szenvedélyes kapcsolatába. 


Gerald Durrell Indiában, a Kalkutta közelében lévő Dzsamsedpurban született 1925. január 7-én, majd gyerekkorában több évet élt családjával Korfu szigetén. A természet iránt érdeklődő gyermek számára a sziget maga volt a paradicsom, itt kezdődött el egész életén át tartó munkássága. Nevét és természetvédelem iránti elkötelezettségét milliók ismerik világszerte a gyermekkoráról, állatgyűjtő expedícióiról és a Jersey-sziget állatkertjéről szóló szórakoztató és hatalmas tudásanyagot magukba foglaló könyveiből. 

Gerald Durrell nevét és természetvédelem iránti elkötelezettségét milliók ismerik világszerte

Kapcsolódó Cikkek