EUR: 321,49 Ft
CHF: 281,87 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Soros György a Fidesz 2018-as kampányában is jelen lesz

Soros György a Fidesz 2018-as kampányában is jelen lesz – mondta a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője az atv.hu-n vasárnap közzétett interjúban, hangsúlyozva: az üzletember szimbolikus alakja a bevándorlást támogató politikának és lobbitevékenységet fejt ki Magyarország ellen.

Gulyás Gergely ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a kormány mondanivalóját bevándorlásügyben nem a gyűlölet irányítja, hanem a józan ész.


Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban arról beszélt, 2017 a Soros-szervezetek kiszorításának éve lesz, megjegyezte: ez hosszabb küzdelem, amely még nem fejeződött be, de “időarányosan jól állunk”.

A frakcióvezető szerint az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a Jobbikra kiszabott bírsága “nem a Fideszre tartozó ügy”. Az ÁSZ-nak a jogszabályok alapján kell eljárnia, és azt, hogy valóban nincs is tekintettel a politikai helyzetre, bizonyítja az ügy időzítése, ami a Jobbiknak használ, a Fidesznek pedig árt – tette hozzá, megjegyezve, “a Jobbik az áldozat szerepében tud tetszelegni”.


Hangsúlyozta, hogy a választáson indulás joga nem függ össze az ÁSZ-bírsággal. Arra a kérdésre pedig, hogy a kormányoldalról érkezett-e “telefon” Domokos Lászlóhoz – az ÁSZ elnökéhez – vagy az ÁSZ-hoz, Gulyás Gergely úgy reagált: “a mi részünkről ilyen igény soha nem fogalmazódott meg”.

Véleménye szerint nem valószínű, hogy a 2018-as parlamenti választáson a Fidesz túlszárnyalja a 2010-ben elért 53 százalékot. A cél az, hogy a Fidesz és a KDNP pártszövetsége tudjon kormányt alakítani, ehhez pedig száz mandátumra van szükség – mondta.

Arra a felvetésre, hogy a német-magyar kapcsolatok szívélyesebbé válnak-e, ha tavasszal ismét Orbán Viktor alakíthat kormányt, Gulyás Gergely úgy reagált: a politikai kapcsolatok a Keresztényszociális Unióval (CSU) kiválóak, a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) jók, kiegyensúlyozottak.

“Ha nem is mindenki ért bennünket, mégis nagyon sok barátunk van Németországban. Tehát a politikai kapcsolataink összehasonlíthatatlanul jobbak, mint a sajtóban való megjelenésünk Németországban” – jelentette ki a politikus.

“A német sajtó 70-80 százaléka egyértelműen baloldali vagy zöld szimpatizáns. Őszinte és leplezetlen gyűlölettel tekintenek mindazon értékekre, amelyeket a magyar kormány képvisel, a keresztény gyökerek fontosságára, a valódi konzervatív politikára, a hagyományos családmodell megbecsülésére és védelmére, a nemzetállamok Európájára. (…) A német sajtó nem olyan sokszínű, mint a magyar, ez a szomorú helyzet” – vélekedett a fideszes politikus.

Arra a kérdésre, hogy frakcióvezető szeretne-e maradni Fidesz-győzelem után is, Gulyás Gergely úgy válaszolt: “semmilyen politikai tisztségre vonatkozó ambícióm nincs”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.