EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szeged

Gyerekszületés miatt nem koncertezik Lovasi

Az apaszerepről, a politikai nyilatkozatairól és a megmondóemberségről beszélgettünk Lovasi Andrással szegedi koncertje előtt. A Kiscsillag frontemberéről kiderült, nem is utálja a Fideszt, titkolják feleségével az érkező baba nevét, de a gyerekszoba azért már megvan.

– Tudsz olyan Aréna-koncertet produkálni, hogy az Index, de még a 444 sem ír rosszat rólad. (Lovasi András tavaly novemberben tartotta 50 éves jubileumi koncertjét.)


– Aranyosak velem. Nézd, sok munka van benne, sok lelkesedés és némi profizmus, amit ennyi idő alatt magára szedett a zenekar. Lévai Balázs egy hiú ember, így megemlítem, hogy szükség volt egy külső szemre, és relatíve jó döntések születnek. Aztán megemlíteném Balogh Zsoltot, aki a vizuált tervezte, azt szinte mindenki dicsérte. Barátaim és ismerőseim is úgy jöttek el, hogy féltek, mi lesz, de tök jó volt.

 

– Továbbra is igazi megmondóembernek számítasz, a szavaidat szinte minden lap szemlézi.


– A legjobb példa a Narancs-interjú volt, amit az Aréna-koncert előtt adtam. Ekkor valami olyasmit mondtam, hogy „a tököm tele van, vagy kurvára utálom – viszonylag rosszul megválasztott fordulattal mondtam, hogy nem szeretem a közéleti kérdéseket, de egyébként én is azt gondolom, hogy ennek a kormánynak már rég el kellett volna menni, és azt gondolom, hogy a következő x évben úgy néz ki, itt maradnak, és ezekkel kell majd leélnem valószínűleg a maradék életemet, amit nagyon szomorúan konstatálok, ha itt maradok ebben az országban”.

– Ilyesmi volt, és ez már úgy jelent meg, hogy Lovasi kurvára utálja a Fideszt, ami egyébként nem feltétlenül van messze a valóságtól, de nyilván az ember nem így beszél.

– Nem a Fideszt utálom, hanem azt a rendszert, ami egyre durvábban, egyre furcsább módon kezd kiépülni. Én nem erre szerződtem annak idején ezzel az országgal.

– Hogyan készülsz az újbóli apa szerepre?

– Az ember ilyenkor még lelkileg készül. Egyelőre nem vettünk kis csizmát, kis sapkát meg kiságyat; inkább csak készülgetünk. Nem vagyunk a finisben. Már megvan a gyerekszoba, igaz, még nincs benne semmi.

– Felkészültél a hajnali kelésre és a sírásra?

– Szerintem most vagyok abban a korban, amikor már a kettő nem versenyez egymással, már nem az van, hogy hú, a zenekar, hú a karrier, mint 92-ben, amikor megszületett az első kislányom. Most már az van, hogy lemondtuk a koncerteket a baba születése körüli időpontokban. Remélem, elég sokáig élek ahhoz, mert viszonylag későn leszek apa. Ilyenkor szokták mondani, hogy legalább még az érettségit de jó lenne megélni.

– Mikor születik a gyermek?

– Június elején.

– Mi az, ami még motivál? Gondoltál-e ellenzéki politikai szerepre?

– Mindig megkeresnek szegények, de nem. Semmilyen közéleti szerepre nem vágyom. Ha valaki megkérdez, szívesen elmondom a véleményemet a magyar közállapotokról, ha már mindenki annyira kussol, de nem vágyok ilyen babérra. Jól elvagyok azzal, amit csinálok.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.