EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Győr

Győrben majdnem mindenki télire váltott

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az évszaknak megfelelő gumi kiválasztásának fontosságát, mert szélsőséges esetben akár még életet is menthet a jó abroncs. A rendőrség ezért kiemelt gondot fordít az ellenőrzésre és a figyelemfelhívásra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága folytatta a „Közeleg a tél” elnevezésű kampányt a megye közútjain. Tavaly év végén a rendőrkapitányságok közlekedési szakembereivel közösen több helyszínen végeztek prevenciós ellenőrzéseket.


Egyre több ember veszi komolyan, hogy az évszaknak megfelelő gumit használja
Fotó: police.hu

A balesetek megelőzését szolgáló közlekedési akció keretében ismét minden megyei nagyváros illetékességi területén felmérték, hogy a járművezetők milyen arányban cserélték le a nyári gumiabroncsot télire.

Beszámoltak a felmérés adatairól, amely az alábbi eredményt hozta: Győrben és Sopronban az autósok 90 százaléka lecserélte a téli gumiját, Mosonmagyaróváron 81 százalék, Csornán 72 százalék, Kapuváron 69 százalék váltott nyári abroncsról télire.

Az összesítés szerint a decemberben ellenőrzött járművek 80,4 százaléka rendelkezett téli gumiabronccsal, míg novemberben ez a szám 67,8 százalék volt, így a javulás jelentősnek mondható.

Fontos, hogy fent legyenek a téli gumik, akár életet is menthetnek
Fotó: police.hu

A rendőrök az adatgyűjtés mellett felhívták a járművezetők figyelmét a téli időjárási viszonyokra történő felkészülés fontosságára, az autók megfelelő felszerelésekkel való ellátására, illetve a közlekedés során az évszakra jellemző időjárási viszonyok miatt előforduló veszélyekre is.

A prevenciós kampányt és ellenőrzést a megyei rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága januárban megismétli.

Kapcsolódó Cikkek