2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Győr

Győrben majdnem mindenki télire váltott

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az évszaknak megfelelő gumi kiválasztásának fontosságát, mert szélsőséges esetben akár még életet is menthet a jó abroncs. A rendőrség ezért kiemelt gondot fordít az ellenőrzésre és a figyelemfelhívásra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága folytatta a „Közeleg a tél” elnevezésű kampányt a megye közútjain. Tavaly év végén a rendőrkapitányságok közlekedési szakembereivel közösen több helyszínen végeztek prevenciós ellenőrzéseket.


Egyre több ember veszi komolyan, hogy az évszaknak megfelelő gumit használja
Fotó: police.hu

A balesetek megelőzését szolgáló közlekedési akció keretében ismét minden megyei nagyváros illetékességi területén felmérték, hogy a járművezetők milyen arányban cserélték le a nyári gumiabroncsot télire.

Beszámoltak a felmérés adatairól, amely az alábbi eredményt hozta: Győrben és Sopronban az autósok 90 százaléka lecserélte a téli gumiját, Mosonmagyaróváron 81 százalék, Csornán 72 százalék, Kapuváron 69 százalék váltott nyári abroncsról télire.

Az összesítés szerint a decemberben ellenőrzött járművek 80,4 százaléka rendelkezett téli gumiabronccsal, míg novemberben ez a szám 67,8 százalék volt, így a javulás jelentősnek mondható.

Fontos, hogy fent legyenek a téli gumik, akár életet is menthetnek
Fotó: police.hu

A rendőrök az adatgyűjtés mellett felhívták a járművezetők figyelmét a téli időjárási viszonyokra történő felkészülés fontosságára, az autók megfelelő felszerelésekkel való ellátására, illetve a közlekedés során az évszakra jellemző időjárási viszonyok miatt előforduló veszélyekre is.

A prevenciós kampányt és ellenőrzést a megyei rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága januárban megismétli.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.