EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Győr

Győri fiú is kampányol a kutyák mellett

Nem hétköznapi figura a győri Vida Ádám, aki amellett hogy kaszkadőr, színész, modell, még lelkes állatbarát is. Kutyájával már másodszor szerepel egy jótékonysági naptár lapjain.

Az első felkérés még 2016-ban érkezett, és a szereplés olyan jól sikerült, hogy az idei naptárban is láthatjuk Vida Ádámot és gyönyörű kutyáját, Samet.


Másodszor szerepel a győri fiú és kutyája a jótékonysági naptárban
Fotó: Fotó Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány naptár – Borzi Vivien

– Kovács Violetta méltán ismert a német juhászkutyások körében, így amikor megkeresett minket, azonnal igent mondtam. A K9 Kommandó naptár, amelyben már másodszor szerepelünk Sammel, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványt segíti. Az életvitelemhez hozzátartozik a segítségnyújtás, legyen szó emberről vagy kutyáról. Sajnos azt veszem észre, hogy sokan csak gürcölnek, és egyre kevesebb foglalkozunk azokkal, akik bajban vannak. Sokan felelőtlenül költekeznek, ajándékoznak, akár élő állatot is. Nem mérik fel, hogy az állattartás felelősséggel jár. Borzasztó, hogy sokszor mint egy megunt tárgyat dobják ki vagy adják menhelyekre a kutyákat. Pedig mekkora szeretet van bennük, és milyen boldogok velünk, sőt a végsőkig kitartanak a gazda mellett.

Sam és Ádám nem csak nyáron sétálnak rengeteget
Fotó: H.K.

Ádám azt a véleményét sem rejti véka alá, hogy sokszor egy kutya őszintébben szeret, mint sok embertársunk. Bundás barátaink önmagunkért rajonganak értünk, nem kell nekik autó, pénz, vagyon. Csak törődésre és szeretetre vágynak. Így válnak a legjobb barátainkká, életük végéig hű társainkká.


Együtt minden sikerül! A kutya és az ember barátságának jó példái ők
Fotó: H.K.

– A naptárban megjelent fényképek által mi a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványnak segítünk, az eladásból befolyt összeget az alapítvány kapja meg, ami nagyon sokat jelent nekik. Azok a kutyák, amelyek hozzájuk kerülnek, már jó kezekben vannak, hiszen gondoskodnak róluk, orvosi ellátást kapnak. És mivel országos alapítványról van szó, akár több száz kilométert is utaznak egy-egy bajba jutott kutyáért. A cél persze az, hogy minél többen új és megbízható gazdához kerüljenek. Sammel mi így, a fotónkkal próbálunk a jó ügy mellé állni – zárta Vida Ádám, aki ezúton is kéri: aki tudja, támogassa a kezdeményezést!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.