EUR: 322,74 Ft
CHF: 282,06 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Székesfehérvár

Gyorsút épül Bicske felé

Az R11 jelű gyorsút – a Bicske és Mány között megépülő új csomóponttól indulva – Zsámbékot, Tököt, Perbált és Tinnyét nyugatról elkerülve halad tovább Budapest felé, majd a nyomvonal a 117. sz. főút 2×2 sávos bővítésével éri el Esztergomot. A tervezendő gyorsút becsült hossza 32 kilométer.

Az Európai Unió közbeszerzési portálján megjelent közzététel szerint műszaki tanulmányterv, megvalósíthatósági tanulmány, környezetvédelmi dokumentáció (EVD, KHT), valamint engedélyezési és kiviteli terv készítésére az Esztergom és az M1 autópálya közötti, Zsámbékot nyugatról elkerülő 2×2 sávos gyorsútra vonatkozóan nyertes vállalkozást hirdettek. A nyertes 1 milliárd 896 millió forintos ajánlatával a Constreal Mérnöki Iroda Kft. lett. A tervezendő közúti kapcsolat kezdő csomópontját az 1. sz. főúthoz csatlakozva Herceghalom és Bicske között kell megtervezni.


Az M1-esen rendszeres a torlódás Fotó: MTI

Műszaki tanulmányterv, megvalósíthatósági tanulmány elkészítése szükséges a 2×2 sávos gyorsút továbbvezetésére Esztergomtól a 11. sz. főútig, figyelembe véve a későbbiekben esetlegesen megvalósuló új esztergomi Duna-híd helyét és a meglévő Esztergom–Stúrovo (Párkány) teherkomp megközelítését. E szakaszhoz szintén szükséges a környezetvédelmi engedély megszerzése, viszont engedélyezési- és kiviteliterv-szintű megtervezés nem része a feladatnak. A tervdokumentációnak be kell mutatnia, biztosítania kell a távlati M10 számú gyorsforgalmi út R11 gyorsúthoz történő csatlakozási lehetőségét is – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.