EUR: 322,00 Ft
CHF: 281,43 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Zalaegerszeg

Gyűjtik a fenyőfákat

Fotó: Inhof András

Január 8-án kezdődött a kidobott karácsonyfák begyűjtése, amit a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. végez stratégiai partnere, a Zala-Müllex Kft. közreműködésével.

Meghatározott menetrend nincs, kapacitásuk függvényében lehetőség szerint hetente minden városrészt felkeresnek. A begyűjtési időszak február közepéig tart, de természetesen a későbbi időpontokban kihelyezett fákat is elszállítják.

A lakosságot kérik, hogy fenyőfáikat jól látható, könnyen megközelíthető helyre, a forgalmat nem akadályozó módon helyezzék el, továbbá hogy az újrahasznosíthatóság érdekében fájuktól „tiszta”, idegen anyagoktól (szaloncukorpapír, díszek, fényfüzérek) mentes állapotban váljanak meg.

A beszállított karácsonyfákat energetikai célokra hasznosítják a későbbiekben. Tavalyi adatok szerint 2017-ben 460 köbméter fenyőfát gyűjtött be társaság – tájékoztatta lapunkat Horváth Márton ügyvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.