2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Zalaegerszeg

Gyűjtik a fenyőfákat

Fotó: Inhof András

Január 8-án kezdődött a kidobott karácsonyfák begyűjtése, amit a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. végez stratégiai partnere, a Zala-Müllex Kft. közreműködésével.

Meghatározott menetrend nincs, kapacitásuk függvényében lehetőség szerint hetente minden városrészt felkeresnek. A begyűjtési időszak február közepéig tart, de természetesen a későbbi időpontokban kihelyezett fákat is elszállítják.

A lakosságot kérik, hogy fenyőfáikat jól látható, könnyen megközelíthető helyre, a forgalmat nem akadályozó módon helyezzék el, továbbá hogy az újrahasznosíthatóság érdekében fájuktól „tiszta”, idegen anyagoktól (szaloncukorpapír, díszek, fényfüzérek) mentes állapotban váljanak meg.

A beszállított karácsonyfákat energetikai célokra hasznosítják a későbbiekben. Tavalyi adatok szerint 2017-ben 460 köbméter fenyőfát gyűjtött be társaság – tájékoztatta lapunkat Horváth Márton ügyvezető.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.