EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XVI.kerület

Gyűlöletkampány várhat a Kertvárosra

Fenyegetőzés, levadászás, plakáttépkedés – így kezdődik a kampány a Kertvárosban. A békés XVI. kerületben az ellenfelek és az ellentáborhoz tartozók nyílt sértegetése eddig ismeretlen volt, de az Együtt képviselőjelöltje, Vajda Zoltán most ilyen eszközökhöz nyúlt. Bár a politikus ezzel látszólag fideszes ellenfelét, Szatmáry Kristófot támadja, valójában a baloldali konkurencia ellen harcol.

„Levadászom” – mondta Szatmáry Kristófról az egyik televízió műsorában Vajda Zoltán a napokban. A balhéiról elhíresült, jelenleg az Együtt színeiben politizáló XVI. kerületi önkormányzati képviselő fenyegetései már a Budapesti Fidelitasnál is kiverték a biztosítékot. A nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete az erőszakos kijelentés miatt arra szólította fel Vajdát, hogy lépjen vissza a jelöltségtől. A Kertvárostól ugyanis eddig idegen volt az a durva politikai közbeszéd, amit Vajda meg akar honosítani. Mint a fidelitasosok emlékeztettek rá: az európai értékeket hangoztató baloldalon általános az ellenfelek – akár fizikai – megsemmisítésével történő fenyegetés. Legutóbb például Mihai Tudose volt szociáldemokrata román kormányfő a székely zászlót kitűzőket fenyegette meg akasztással. Tudose azóta lemondott, s példáját a hasonlóan sértő megjegyzés miatt Vajdának is követnie kellene – mondták.


Vajda Zoltán, az Együtt képviselője megfenyegette Szatmáry Kristófot (Fotó: facebook)

Az Együtt jelöltjének nem ez volt az első kedélyeket borzoló akciója. Korábban a nemzeti konzultációra hívó Soros-plakátokat tépkedte, ám itt személyes érintettsége is volt. Vajda a Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatója volt, az intézményt pedig bőkezűen támogatja a milliárdos amerikai spekuláns Soros György alapítványa. De ellenfelei azt is ráolvasták, hogy Vajda egyetlen költségvetést sem szavazott meg, miközben – mint fogalmaztak – álszent módon hangoztatja: a Kertváros érdekeit tartja a legfontosabbnak.

Tény, hogy Vajdának hirtelen természetéből már számos konfliktusa származott. A testületi üléseken bántó szavakkal illeti a fideszes képviselőnőket, egyiküket pedig korábban megfigyelte és követte, ami ellen az érintett Facebook-oldalán is kikelt és feljelentést tett. De nemcsak a helyi riválisok jelentenek szálkát a politikus szemében: egy alkalommal összeveszett a kerületi szakrendelő igazgató asszonyával, aki arra kérte, ne az intézmény ajtajában tartson sajtótájékoztatót. Áder János köztársasági elnökről pedig vulgáris videó került ki Vajda egyik közösségi oldalára.


Az Együtt politikusa fő ellenségének Szatmáry Kristóf fideszes kertvárosi országgyűlési képviselőt állítja be, ám sokkal inkább a baloldaliak ellen harcol. Az Együtt jelöltje ugyanis csak hetedik pártja országos listáján, ez pedig édeskevés a bejutáshoz. Az egyetlen esély az egyéni mandátum. A kudarcos baloldali közös jelöltállítás miatt viszont félő: a szövetségesnek tartott pártok felől is konkurenciát kap. Ezért az Együtt jelöltje igyekszik akár sértő és trágár megjegyzésekkel is reflektorfénybe állítani magát, hogy bizonyítsa: ő a leghangsúlyosabb, legesélyesebb kihívó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.