2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Hadházy kínos magyarázkodása Simicskáról

Egyetlen sablonmondattal, lejáratókampányt emlegetve válaszolt minden, Simicska Lajossal való kapcsolatát firtató kérdésre Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, akiről az elmúlt napokban kiderült: rendszeresen egyeztetett milliárdos bizalmasaival, és Vona Gáborral, az oligarcha által már zsebre vágott Jobbik elnökével is találkozott. Ez lenne a „más politika”?

Sajátosan szelektív Hadházy Ákos hallása, ha Simicska Lajosról kérdezik – ez derült ki az LMP-társelnökének keddi sajtótájékoztatóján, ahol a nagybirtokos-médiamogullal hírbe hozott politikus mindössze egy gondosan összeállított, mégis semmitmondó válasszal felelt az újságírók kérdéseire.


Mint ismert: Hadházyról előbb az Origo írta meg, hogy rendszeresen találkozik a Jobbikot már csicskapárttá alacsonyító oligarcha fiával, az LMP-vel egyre gyakrabban foglalkozó Magyar Nemzet volt kiadóigazgatójával. Ezután a Ripost dokumentálta, hogyan találkozott az LMP társelnöke Vona Gáborral a Magyar Nemzet Szalonon, ahol Schlecht Csaba és Faragó Csaba, Simicska bizalmasai voltak a házigazdáik.

A Ripost tegnap újabb fotókat hozott nyilvánosságra, amelyekből kiderül, hogy a találkozón ott volt Schiffer András, az LMP korábbi elnöke, a párt eszmei atyjának tartott Lányi András filozófus és korábbi főpolgármester-jelölt szóvivőjük, Csárdi Antal is. A lap szerint az eseményen szóba került, hogy Simicska – a Jobbik mintájára – hogyan „darálja be” az LMP-t. A módszer már bevált: különböző támogatások – plakáthelyek, média stb. – fejében az oligarcha diktálna Vona Gábor pártja után az LMP-ben is.


A fentiek fényében érdekes, hogy Hadházy minapi sajtótájékoztatóján csupán szánalmas magyarázkodásra futotta, amikor az újságírók a Simicskával való kapcsolatáról kérdezték. Az LMP-s csupán a miniszterelnök családját emlegette katatón módon, a valódi válasz elől kitért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.