EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Hadházy kínos magyarázkodása Simicskáról

Egyetlen sablonmondattal, lejáratókampányt emlegetve válaszolt minden, Simicska Lajossal való kapcsolatát firtató kérdésre Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, akiről az elmúlt napokban kiderült: rendszeresen egyeztetett milliárdos bizalmasaival, és Vona Gáborral, az oligarcha által már zsebre vágott Jobbik elnökével is találkozott. Ez lenne a „más politika”?

Sajátosan szelektív Hadházy Ákos hallása, ha Simicska Lajosról kérdezik – ez derült ki az LMP-társelnökének keddi sajtótájékoztatóján, ahol a nagybirtokos-médiamogullal hírbe hozott politikus mindössze egy gondosan összeállított, mégis semmitmondó válasszal felelt az újságírók kérdéseire.


Mint ismert: Hadházyról előbb az Origo írta meg, hogy rendszeresen találkozik a Jobbikot már csicskapárttá alacsonyító oligarcha fiával, az LMP-vel egyre gyakrabban foglalkozó Magyar Nemzet volt kiadóigazgatójával. Ezután a Ripost dokumentálta, hogyan találkozott az LMP társelnöke Vona Gáborral a Magyar Nemzet Szalonon, ahol Schlecht Csaba és Faragó Csaba, Simicska bizalmasai voltak a házigazdáik.

A Ripost tegnap újabb fotókat hozott nyilvánosságra, amelyekből kiderül, hogy a találkozón ott volt Schiffer András, az LMP korábbi elnöke, a párt eszmei atyjának tartott Lányi András filozófus és korábbi főpolgármester-jelölt szóvivőjük, Csárdi Antal is. A lap szerint az eseményen szóba került, hogy Simicska – a Jobbik mintájára – hogyan „darálja be” az LMP-t. A módszer már bevált: különböző támogatások – plakáthelyek, média stb. – fejében az oligarcha diktálna Vona Gábor pártja után az LMP-ben is.


A fentiek fényében érdekes, hogy Hadházy minapi sajtótájékoztatóján csupán szánalmas magyarázkodásra futotta, amikor az újságírók a Simicskával való kapcsolatáról kérdezték. Az LMP-s csupán a miniszterelnök családját emlegette katatón módon, a valódi válasz elől kitért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.