2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Hadházyval kokettál Simicska fia

Rendszeresen egyeztet Simicska Ádám, Simicska Lajos oligarcha örököse, valamint Hadházy Ákos LMP-társelnök – értesült az Origo. A portál szerint a találkozások célja nem lehet más, mint a zöldpárt és a Simicska csicskapártjává átvedlett Jobbik összeboronálása. Hadházy elismerte, hogy találkozott már Simicskáékkal.

Egy XIII. kerületi, az ÁSZ szerint gyanús körülmények között bérelt LMP-iroda közelében található étteremben többször látták együtt Simicska Ádámot és Hadházy Ákost, az LMP társelnökét – értesült az Origo. A portál azt is tudni véli, hogy Hadházy – Simicska Lajos nagybirtokos-médiavállalkozó fia társaságában elköltött – reggelijét a Magyar Nemzet novemberben leköszönt kiadóigazgatója fizette. Tehát feltéve, hogy a felek betartják az udvariasság szabályait, a randevún Simicska volt a meghívó fél.


Szél Berndaett és Hadházy Ákos az LMP társelnökei Fotó: Lokál

Az Origo szerint minden jel arra mutat, hogy a korábbi törleszkedés után megkezdődött a Jobbik és az LMP valódi összeboronálása, hiszen a Simicska-féle Magyar Nemzetnek adott interjújában lebegtette meg először Vona Gábor Jobbik-elnök, hogy pártja képes lenne együttműködni az LMP-vel, amelynek vezetőiről néhány éve éppen ő nyilatkozott úgy: az ő istenük a pénz.

A is biztos, hogy a szélsőségeket korábban tűzzel-vassal irtó LMP is sokkal megengedőbb mostanában a radikálisból cukiba fordult Jobbikkal szemben.


Vona Gábor, a Jobbik elnöke
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

– A koalíciós tárgyalásokról a választás után érdemes beszélni, az LMP viszont a gyökeres változásban érdekelt – válaszolt erre akkor Hadházy, kiskaput is biztosítva a Jobbik számára: „kongresszusi határozatunk csak azt írja elő, hogy az LMP olyan koalícióban nem vehet részt, amelyben egy korábbi miniszterelnök is szerepet vállal”.

A találkozókról szóló írást Hadházy a Facebook-oldalán igyekszik cáfolni, de közben maga is megerősíti: találkozott már Simicskáékkal.

„Simicska Lajossal és Simicska Ádámmal eddig kétszer találkoztam életemben, bár lehet, hogy a Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen ma is fogok, ha eljönnek. Az említett vendéglátóhelyen kétszer jártam eddig, egyik alkalommal sem a fentiekkel találkoztam.”

További cikkek:

Szél nemzetbiztonsági kockázata

A hirado.hu utánajárt, milyen nemzetbiztonsági kockázatra utalhatott Szél Bernadett LMP-társelnökkel kapcsolatban Németh Szilárd bizottsági alelnök, aki szerint a zöldpárti politikusnő nem vehetne részt a nemzetbiztonsági bizottság azon ülésén, amelyen a Soros-tervről tárgyalnak majd. Mint kiderült: az LMP-elnök korábban egy olyan, Kabulban született, afgán származású fiatalembert akart külsős szakértőként bevinni a bizottsági ülésre, aki elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. A férfi korábban a MigSzol (Migráns Szolidaritás), az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt. Ezért az Alkotmányvédelmi Hivatal megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, alkalmazását elutasították. A KDNP-s Hollik István magyarázatot követelt Szél Bernadettől az ügyben.

Mint ismert, a MigSzol volt az a Soros-közeli civil szervezet, amely 2016. december 3-án tüntetést szervezett a terrorizmussal vádolt, a röszkei határállomásnál erőszakos akciókra biztató Ahmed H. mellett. Sőt: munkatársaik a 2015-ös Keleti pályaudvari káosz során is jeleskedtek a migránsok továbbutaztatásában, s mint azóta köztudottá vált: Salah Abdeslam, a 2015-ös párizsi vérengzés szervezője éppen ez idő tájt a Keletinél vadászott illegális bevándorlókra, hogy beszervezze őket későbbi terroristaakciókhoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.