2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb II.kerület

Hamarosan kezdődik az uszodaépítés

Tavasszal kezdődhet a máriaremetei Gyarmati Dezső Sportuszoda építése. Az eredeti koncepciótervben szereplő bruttó 4 milliárd forintos becsült érték a kiviteli terv tervezői költségbecslésében bruttó 5,4 milliárd forintra emelkedett, a kivitelezői közbeszerzés ajánlattételi szakasza során pedig a legkedvezőbb árajánlat is meghaladta a bruttó 7 milliárd forintot.

A II. kerületi önkormányzat képviselő-testülete egyhangú döntéssel szavazta meg az építkezéshez szükséges megemelkedett, több mint 2 milliárd forint önerő biztosítását.

A vízilabda-utánpótlás nevelésére épülő Gyarmati Dezső Sportuszoda a labdarúgó- és teniszpályákkal, ingyenesen használható szabadidőparkkal és kutyaügyességi pályával működő Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont szomszédságában épül meg. A belső fedett térbe tervezett 50-szer 25 méteres versenymedence keresztirányú megosztásával és elválasztásával kialakítható két 25-ször 25-ös vízfelület, amelyek egy időben tudják szolgálni a lakossági úszásigényeket és az iskolai úszásoktatást, illetve a vízilabda-utánpótlás edzéseinek megtartását. Az optimális működéshez hozzájárul még egy 20-szor 10-es tanmedence, kétoldali nézőtéri lelátó, illetve a létesítményen belül kialakítandó büfé és fitneszterem. Emellett egy 33-szor 20 méteres, téliesíthető kültéri medence is épül, amely vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz. A nemrég megalakult II. kerületi vízilabdaklub egyik legfőbb törekvése a környékbeli oktatási intézményekkel való együttműködés lesz. A klub el fogja indítani a „háztól házig vízilabda” programot, amely biztosítja majd, hogy a gyerekek eljussanak az iskolából az uszodába.

Ilyen lesz belülről (Fotó: masodikkerulet.hu)

A máriaremetei uszoda látványterve (Fotó: masodikkerulet.hu)

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.