EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szolnok

Harminc fajt csodálhattunk meg a kisállat-kiállításon

A gyakran tartott háziállatoktól a legkülönlegesebb hüllőkig harmincféle állatfajt mutatott be a kisállat-kiállítás vasárnap a VOKE Csomóponti Művelődési Központban – a nyulak, hörcsögök és papagájok mellett olyan ritkábban tartott állatokat is meg lehetett nézni, mint a zöld víziagáma, a királypiton, a tarantula vagy a kopasz tengeri malac.

A kiállítás egy családi vállalkozás, melyet Németh Rudolf és családja hozott létre Vasadon évekkel ezelőtt. Azóta rengeteg helyre vitték el a tárlatot, melyet nagy érdeklődés övez. Ezen a hétvégén is két helyre vitték el a kiállítást, hogy minél többen megcsodálhassák: szombaton a Szandaszőlősi Művelődési Házban, vasárnap pedig a VOKE Csomóponti Művelődési Központban lehetett megtekinteni a különleges fajokat. A kiállítás egyik legizgalmasabb részeként a bátrabbak a nyakukba vehették a csaknem 8 kilogrammot nyomó boát, amellyel fotózkodni is lehetett, de a többi állat simogatására is volt lehetőség. A kisebbeknek arcfestéssel és vattacukorral készültek a szervezők. A kiállítás egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra.


A zöld víziagáma sokaknak tetszett
Fotó: Kiss János

Olyan gyakrabban tartott állatokat is meg lehetett nézni, mint a hullámos papagáj
Fotó: Kiss János

A nyuszikat sokan simogatták
Fotó: Kiss János

Több kígyófajt mutatott be a kiállítás
Fotó: Kiss János

Az óriáskígyót csak a legbátrabbak vették a nyakukba
Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.