2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szeged

Harmincmilliárdos állami támogatást kap Szeged

Inkubátorházra, versenyuszodára és kézilabdacsarnokra közel 30 milliárd forint állami támogatást hagyott jóvá a kormány Szegednek – derül ki a Magyar Közlönyből.

Bár az év végi, házi lapjának adott PR-interjúban Botka László szocialista polgármester a saját érdemeiként igyekezett feltüntetni, valójában azonban szinte minden a magyar kormány támogatásából épül, fejlődik Szegeden. Pár nappal ezelőtt további fejlesztésekről beszélt Csongrád megye fejlesztési biztosa, B. Nagy László országgyűlési képviselő, aki a részleteket is ismertette. Kormányzati segítséggel újul meg számos orvosi rendelő, iskola, óvoda és bölcsőde – és még nagyon sok minden. Ezúttal újabb, 30 milliárdos támogatást kap a város – derült ki.


A Magyar Közlönyben megjelent határozatok kiemelik, hogy a beruházások a Modern Városok Program keretében valósulnak meg – számolt be a napi.hu, amely a részletekre is kitér. Az első beruházás az „ELI” Science Park területén kialakítandó inkubátorház fejlesztése lesz, ehhez a 2019-es költségvetésből 500 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A második projekt egy 10 pályás, 50 méteres versenymedence, egy 25 × 15 méteres bemelegítő medence és egy 20 × 12,5 méteres tanmedence, valamint a szükséges infrastruktúrát tartalmazó új versenyuszoda lesz.

A központi költségvetésnek köszönhetően a városban orvosi rendelők, óvodák, bölcsődék újulnak meg, de a sportot sem hanyagolják el

Ennek a költsége 10 milliárd 642 millió forint. Az idei költségvetésből 508 milliót, a jövő éviből 4 milliárd 546 milliót, míg a 2019-esből 5 milliárd 588 millió forintot hagyott jóvá a kormány. A harmadik egy 8000 férőhelyes, nemzetközi kézilabda-mérkőzések megrendezésére is alkalmas multifunkcionális csarnok lesz, amely 16,2 milliárd forintba kerül. Erre az idei költségvetésből 1 milliárd, a jövő éviből 4 milliárd, a 2019-esből pedig 11,2 milliárd jut. Az említett beruházások megvalósításához kapcsolódóan a Szillér-Baktói-Fertői-főcsatorna és a Tápéi-főcsatorna rekonstrukciójára további 750 millió forint szerepel a kormányhatározatban.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.