2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Aktuális

Három évet várt Beni az álomgazdira

 Elgázolta egy autó, éveken át tartott a gyógyulása Beninek, az Illatos útról mentett ebnek. A sok megpróbáltatás után azonban csodás gazdira talált a kutyus. Igaz, a Spanyolországban élő gazdi és a kutyus három és fél évet vártak arra, hogy összetartozhassanak.
Négy év pokol
Autógázolás után került az Illatos úti Ebtelepre a négy év körüli, staffordshire jellegű kan kutya. 2014. augusztusában a Vigyél haza! Alapítvány vette gondozásába a testileg és lelkileg is összetört négylábút, vállalva a műtét költségeit, rehabilitációt és az örökbeadást. Beni bal mellső lába olyan súlyos törést szenvedett az autós gázolás miatt, hogy operációra volt szüksége. A beavatkozás során a kutya csontját implantátummal kellett rögzíteni ahhoz, hogy a sérült végtag újra ép lehessen. Beni azonban nem mindennapi energiabomba: az aktív energiákkal megáldott eb sorra törte el magában az implantátumokat.
Találkozás az igazival
Többször operálták, de a könyökhöz közeli törést nem sikerült úgy rögzíteni, hogy ne tegye tönkre. Így aztán a nyughatatlan jószág szinte állandó vendég lett az állatorvosoknál, ahol újra és újra operálták, a köztes időben pedig igyekeztek fizikailag rehabilitálni a kutyust. Beni különösen nagy hatást gyakorolt az egyik állatorvostan-hallgató lányra. A panyol Batyah a gyakorlati idejét töltötte Magyarországon, a sors pedig összehozta az izgága és korábbi élete során nem éppen szerencsés Benivel. A gyakornok lány komolyan vette a kutya kezelését, ha csak tehette, estére is haza vitte őt budapesti lakásába. Eb és ember között őszinte barátság alakult ki, Beni őszinte bizalommal és barátsággal fordult az őt gondozó lány felé, aki viszonozta az állat kedvességét. Sajnos azonban gyakornoki idő letelt és Batyahnak haza kellett utaznia. Mivel nem volt még önálló lakása és egzisztenciája, nem tudta Benit magával vinni, de figyelemmel kísérte a kutya sorsát.
További akadályok
A Vigyél haza! alapítvány eközben arra készült, hogy örökbeadja Benit. Hamar kiderült azonban, hogy nem lesz egyszerű dolguk. Az eb az őt gondozó munkatársakkal ugyan nagyon kedves volt, de idegenekkel szemben megbízhatatlan, a többi kutyával való találkozáskor pedig kiszámíthatatlan volt a viselkedése. Nem sok remény volt arra, hogy a különleges jószágra rátaláljon az igazi társ a megfelelő ember személyében. Ekkor azonban csodás dolog történt!
Csodák már pedig vannak!
Októberben jelentkezett az Alapítványnál Batyah, hogy Madridban már minden feltétel adott ahhoz, hogy Benit örökbe fogadja! Megkezdődött a hosszadalmas szervezés: megfelelő okmányok, a szállítás megoldása. Szépen lassan azonban mindent sikerült megoldani. Néhány nappal ezelőtt végre megtörtént a nagy találkozás: Beni azonnal megismerte Batyaht és hatalmas örömmel üdvözölte a lányt. A repülőút is simán zajlott. Batyah ezt írta a Beni szállítóboxára: “Jó fiú vagyok! Három évig vártam és most örökbe fogadtak! Legyél hozzám kedves. Beni.” A szerencsés utazást követően Batyah már Madridi közös otthonukból küldött képeket, melyeken látszik, hogy a hányatott sorsú állat érzi: végleg rátalált az igazi társa. Ezért érdemes volt várniuk.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek