2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb IX.kerület

Három-négy éven belül felépülhet a Fradiváros

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke az elmúlt évtized legsikeresebbjének nevezte a 2017-es esztendőt, már ami a zöld-fehér szakosztályok teljesítményét illeti, de szót ejtett a labdarúgócsapat nemzetközi szerepléséről és persze a klub történetének legnagyobb ingatlanfejlesztéséről is.

Kubatov Gábor kiemelte, a felnőttbajnokságokban 194 érmet szereztek a klub versenyzői, melyből 92 aranyérem, de emellett az utánpótlás-nevelésre is büszkék lehetnek a zöld-fehérek, hiszen 1033 érmet nyertek, ebből 385 arany volt.
– Akkor látjuk, milyen nagy ez a fejlődés, ha megnézzük, hogy 2016-ban a felnőttek között „mindössze” 54 elsőséget szereztünk, míg az utánpótlásban csak 457 érmet nyertünk, közte 207 aranyat – mondta Kubatov Gábor, aki külön beszélt az egyes szakosztályokról is.

Kubatov Gábor a futballal kapcsolatban elmondta, ahhoz, hogy továbblépjenek a nemzetközi porondon, emelni kell a költségvetést (Fotó: Keresztesi Balázs)

A női kézilabdában például célként jelölte meg, hogy a csapat  tartósan kerüljön be Európa négy legjobbja közé.
Természetesen szót ejtett a labdarúgócsapat teljesítményéről is, és kiemelte, jó döntés volt, hogy a nehezebb időszakban is kiálltak Thomas Doll vezetőedző mellett, aki az eddig megnyert hét trófeával a klub történetének legsikeresebb edzője. Továbbra is látják a német szakemberben a lehetőséget, hogy irányításával nemzetközi szinten is sikeres lehet a csapat.
– Az utánpótlással együtt jelenleg 14 millió euró a fociszakosztály költségvetése, miközben egy osztrák élcsapat 25 millióból gazdálkodhat. Az elkövetkező évek feladata, hogy továbbjussunk a selejtezőből. Ehhez fel kell emelnünk a költségvetésünket, újabb szponzorokat kell bevonni, hogy elegendő pénzünk legyen a nemzetközi szerepléshez.

Nincs tolerancia a rendbontókkal szemben

Kubatov Gábor beszélt arról is, hogy három és fél év után békét kötöttek a szurkolókkal.
– Ez így volt helyes. Most is béke van. A szurkolói csoportok vezetői sem akarnak háborúzni, és mi sem. Együtt alkottuk meg azt a pályarendszabályt, ami most van. De van 50 ember, akivel szemben nincs tolerancia. A zéró tolerancia elvét alkalmazzuk azokkal szemben, akik balhéztak a DVSC elleni telt házas meccsen. Az ötven érintett közül karácsony előttig a rendőrséggel közösen húsz főt már sikerült beazonosítani, azóta pedig még további ötöt. Addig nem nyugszom, amíg mindenkit be nem azonosítunk és ki nem tiltunk a stadionból. És ez vonatkozik azokra is, akik nem értik meg, hogy a vidéki meccseinken nincs pirotechnika.

Az elnök nem ment el a klub történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése, a Fradiváros építése mellett sem. Elmondta, az érintett területen egy épületet meghagynak négy-öt évig, amíg a többi fel nem épül, itt vannak most a birkózók, az ökölvívók és a vívók.
– Takarékosan üzemeltethető és környezetbarát épületeket tervezünk, amelyekben ugyanakkor ott vannak az Európában fellelhető toptechnikák. Építünk négy medencét, az egyik közülük kültéri lesz, mert számítunk arra, hogy a vízilabda előbb-utóbb nyári sportággá válik. Egy multifunkcionális sportcsarnokot is felhúzunk, mert az mégiscsak nonszensz, hogy a női kézilabdázóknak Dabason kell játszaniuk a BL-meccseket. Építünk jégpályát és curlingpályát is, de minden szakosztály előre fog lépni szakmai szempontból. Komoly munka van előttünk, de a pénz jelentős része a rendelkezésünkre áll már, három-négy év alatt felépíthető a Fradiváros.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.