EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Házi őrizetbe került a rákoskeresztúri gyilkosság gyanúsítottja

Házi őrizetbe helyezte a bíróság a rákoskeresztúri gyilkosság fiatalkorú gyanúsítottját hétfőn – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint a fiú péntek este a XVII. kerületben, egy Újlak utcai lakóházban szóváltásba került a sértettel – egy 19 éves nővel -, akit a veszekedés hevében többször nyakon szúrt. A sértett meghalt. A feltételezett elkövetőt – aki a sajtóhírek szerint 17 éves – még péntek éjjel elfogták a rendőrök.


A bíróság elsőfokú végzése szerint az emberölés gyanúját a többi között a gyanúsított beismerő vallomása és tanúvallomások támasztották alá.

A bíróság megállapította, hogy fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, kényszerintézkedésre szükség van. Ugyanakkor azt is figyelembe vette, hogy a fiatalkorú gyanúsított rendezett családi körülmények között él, büntetlen előéletű, tanul, állandó munkahelye van. A bíróság ezért elutasította az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát és nyomkövető eszköz alkalmazásával február 15-éig elrendelte a gyanúsított házi őrizetét – áll a közleményben.

A végzés nem jogerős, az ügyész fellebbezett.

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek