EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Hazudott üldöztetéséről az ellenzéki jelölt

Hazugságokkal, csúsztatásokkal sírta tele az ellenzéki sajtót Márki-Zay Péter, aki független, ellenzéki közös jelöltként indul a hódmezővásárhelyi időközi választáson, amelyet Almási Sándor polgármester halála miatt írtak ki – állítja az Origo. Márki-Zay azzal kampányol, hogy üldözik, amióta jelöltette magát, de állításait – miszerint jelölése után térfigyelő kamera került a portája környékére, továbbá hogy szintén ehhez közeli időpontban kellett távoznia munkahelyéről – az Origo tételesen cáfolta.

Márki-Zay Péter

A portál beszámol róla, hogy Márki-Zay a Legrand Magyarország Zrt. marketing- és belföldi logisztikai vezetőjeként dolgozott 2016 áprilisától – mégpedig 2017 decemberéig szóló határozott idejű szerződéssel. A Legrand közleményben tájékoztatta az Origót, hogy ilyen esetekben jó előre döntenek a szerződéshosszabbításról, így Márki-Zay esetében már októberben, még Almási Sándor polgármester életében és hivatali ideje alatt döntöttek arról, hogy nem hosszabbítják meg a kontraktust.


Az Origo nem először tenyerelt bele az ellenzéki szuperjelölt csúsztatásaiba, hétfőn írták meg, hogy Márki-Zay hiába hozta összefüggésbe politikai szerepvállalását és lakóhelyének bekamerázását, a hódmezővásárhelyi önkormányzat már a Közbeszerzési Értesítő 2017. november 2-i számában közölte, hogy ez év januárjára több másikkal együtt a Bercsényi utcát is bekamerázzák. Márki-Zay saját bevallása szerint is csak decemberben döntött az indulásról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től várhatóan december végéig nem járnak a vonatok Pécel és Aszód között a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása miatt. Az első ütemben május 12-ig tartó menetrendi változások között van, hogy InterCityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak majd, a többi vonat helyett (eltérő szakaszokon) lesznek pótlóbuszok – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.