2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szolnok

Helikopter lesz a körforgalomban

Kecskeméthez hasonlóan hamarosan az egyik szolnoki körforgalomban is kiállítanak egy repülő hadieszközt. Mi mást, mint egy helikoptert.

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. szerint a Mi–24-es forgószárnyas tipikusan olyan pozícióban lesz majd látható, mintha éppen csatát vívna. A cég közleményéből az is kiderült, hogy a szajoli elágazásnál lévő körforgalomban már elkezdődtek a betontalapzat kialakításának előkészületei, ezért arrafelé alkalmanként forgalomkorlátozással számolhatnak majd a közlekedők.


Az új emlékmű tervei

 

Érdemes néhány szót ejteni erről a harci helikopterről: a szovjet hadigépezet első változata 1969-ben emelkedett a levegőbe. Ezt két darab, egyenként 2200 lóerős hajtómű segítségével tudta megtenni, így a végsebessége elérte a 335 kilométer/órát. A Mi–24-es maximális repülési magassága 4500 méter volt, és egy tankolással legfeljebb 450 kilométert tudott megtenni.

A szolnoki körforgalomban lévő gép már egyet sem fog, viszont a látványa legalább akkorát fog szólni, mint egykoron a fegyverei.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.