2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Hódmezővásárhely

Hesz Máté: Köszönöm, hogy ápoljátok nagypapa emlékét!

Gyarmati Dezső születésének 90. évfordulójához kapcsolódva domborművet és emlékfalat avattak a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nevét viselő sportuszoda bejáratánál Hódmezővásárhelyen.

Hegedűs Zoltán és dr. Kószó Péter alpolgármesterek, Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, Gyarmati Andrea, Gyarmati Dezső lánya és Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, Gyarmati Dezső unokája

Gyarmati Dezső 1927. október 23-án született, Miskolcon. Már a születési dátuma is szimbolikus. Főleg ha tudjuk, hogy 1956-ban ő is részt vett azon a legendás melbourne-i meccsen, amelyet a magyar válogatott a szovjetekkel játszott, ahol Zádor Ervint úgy megsebezte az egyik szovjet játékos, hogy vérfürdővé változott az aréna medencéje. Az, hogy Gyarmati Dezső születésének 90. évfordulójáról méltó módon emlékezzenek meg Hódmezővásárhelyen, ahol a sportuszoda is az ő nevét viseli, a szenior vízilabdázók fejéből pattant ki, élükön dr. Timár László sebész főorvossal.


Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, Gyarmati Dezső unokája

Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, Gyarmati Dezső unokája elmondta, nagyapja gyakran járt Hódmezővásárhelyre, ahol mindig szeretettel fogadták, emlékét törődéssel, odafigyeléssel őrzik. „Ahogy a nagypapa nagyon szeretett idejárni, én is nagyon szeretek idejárni. Az a szeretet, az az odafigyelés, ahogy a nagypapa emlékét itt őrzik – engedjétek meg, hogy még személyesebb legyek –, őrzitek, az nekem mint unokának rettentően megható, és nagyon örülök neki. Köszönöm, hogy ápoljátok nagypapa emlékét!”

A magyarok 9-8-ra győzedelmeskedtek a spanyolok ellen.

Az ünnepséget a magyar–spanyol férfi vízilabda-válogatott Világliga-mérkőzése követte.


Közel ezer ember szurkolta végig a magyar-spanyol férfi vízilabda mérkőzést január 16-án a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.