EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Tatabánya

Hiányos kerettel készülnek a Kék Tigrisek

Erőnléti edzésekkel kezdte meg a felkészülést a bajnokság tavaszi folytatására a Grundfos Tatabánya kézilabdacsapata. Az első héten a hazai és külföldi válogatottakban szereplő játékosok nélkül indult a tréning. A keret január 22-én bővülhet a bosnyák és román idegenlégiósokkal, a magyar és a montenegrói játékosok visszatérésének időpontja pedig válogatottjaik Európa-bajnoki szereplésétől függ.

– Egyelőre kevesen vagyunk – fogalmazott Vladan Matics vezetőedző. – Délutánonként a fiatalokkal egészül ki a csapat, hogy minden gyakorlatot el tudjunk végezni. Az idő szűkössége miatt vegyes edzéseket tartunk. Jelenleg mindenki egészséges, Szöllősi Balázs is elkezdte velünk a közös munkát.


A tréner kiemelte, nagyon rövid idő áll rendelkezésre a közös gyakorlásra.

– Mindössze néhány nappal az év legfontosabb itthoni, Balatonfüred elleni bajnokija előtt lesz csak teljes a csapat – mondta el a szakember. – Pedig ha ezt a meccset hozzuk, akkor nyugodtabb lehet a folytatás. Úgy tűnik, igazából egyetlen riválisunk maradt az éremért dúló harcban, és az éppen a füredi együttes.


A február 3-i nyitányt követően Ceglédre látogatnak a kék-fehérek, majd 13-án Egerbe, ahol a Magyar Kupa négyes döntőjéért szállnak harcba a mieink.

– Nem lesz egyszerű megismételni az őszi idény végét, de mindent megteszünk ezért – emelte ki Ilyés Ferenc, a csapat játékosa. – Azoknak az együtteseknek, amelyek sok játékost adnak a válogatottaknak, különösen nehéz a felkészülés. Ráadásul rögtön egy nehéz mérkőzéssel kezdünk, de úgy érzem, jó eséllyel szállunk harcba a bronzéremért a tavaszi folytatásban.

A Grundfos Tatabánya KC két edzőmérkőzéssel készül a pontvadászatra. Január 24-én a Győr, míg 27-én egy első osztályú osztrák alakulat látogat a Földi Imre Sportcsarnokba.

Kapcsolódó Cikkek