EUR: 317,92 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Extra

Hiperaktivitással küszködik Erdei Zsolt kislánya

A hiperaktivitás tüneteit produkálja Erdei Zsolt hároméves kislánya, Gréti. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke megdöbbentő őszinteséggel vallott drámájáról, miszerint nem kizárt, hogy a koraszülés miatt kell rendszeresen orvosi és terápiás kezelésekre hordani a kislányát.

Erdei mindig is a lehető legőszintébben osztotta meg magánéletének titkait a rajongóival, legyen szó boldogságról vagy a legmélyebb emberi drámáról. Az egykori ökölvívó most az ATV Esti Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén mesélt arról, hogy a három évvel ezelőtt, mindössze 900 grammal született kislánya, Gréti egy igen komoly problémával küzd.


 

– Elég intenzív a kislány. Néha a hiperaktivitás jelei mutatkoznak rajta, és vannak furcsa, felvett szokásai. Állandóan ingert keres, folyamatosan mennie kell, csinálnia kell valamit. Nincs ideje enni, inkább játszana vagy szórakozna. Őrülten idegőrlő ez a helyzet, mert a gyerek rettenetesen sovány, egy apának, anyának pedig, ugye, az okoz örömöt, ha a gyerek jóízűen falatozik. Hát, ez a gyerek nem eszik! Éhen halna, ha nem erőszakolnám bele az ételt. Ez nyilvánvalóan idegrendszeri dolog nála, és ennek megfelelően visszük is őt orvoshoz, valamint kép-szín terápiára, lovasterápiára és úszásra – mesélte Zsolt.

Mint ismeretes, tavaly májusban született meg Erdei harmadik gyermeke, Vilike, aki a vártnál szintén másfél hónappal korábban látta meg a napvilágot, alig másfél kilóval. A kicsi hetekig inkubátorban feküdt, és ezalatt számtalan vizsgálatot végeztek el rajta az orvosok: kezdetben lélegeztetőgépen tartották, rövid időre besárgult, és egy ismeretlen emésztőrendszeri probléma is kínozta a babát, ami miatt újabb kórházi kezelésre szorult.


– Másfél hónapig jártunk be hozzá a kórházba, azután már hazavihettük, de az egyik széklete véres volt. Nem tudtuk, mi az, ezért visszamentünk a kórházba. Benntartották, megvonták tőle az ételt, emiatt pedig nyilvánvalóan rengeteget sírt. Az ember nehezen tudja ezt feldolgozni, az anyukája bent maradt vele kilenc napig, mire megint el tudtuk hozni Vilikét a kórházból – emlékezett vissza Zsolt, majd azt is elárulta, hogy van most a nyolc hónapos Vilike.

Erdei Zsolt és családja (Fotó: Máté Krisztián)

– Vilike jól van, teljesen egészséges, jól fejlett koraszülött csecsemő. Mostanra már elérte a nyolc kilót, rettenetesen sokat eszik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek