EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Hivatalos: Átnevezik a 3-as metró állomásait

Az M3-as metróvonal négy állomásának megváltozik a neve – erősítette meg a Lokálnak az eddigi sajtóinformációkat a Fővárosi Önkormányzat.

Négy állomás neve is megváltozik az M3-as metrófelújítás befejezésének idejére. Lapunkban már bemutattuk a megújuló állomások látványterveit, amelyekből kiderült: az Árpád híd elnevezés helyett gyakorolhatjuk a Göncz Árpád Városközpont elnevezést, míg az Újpest-Városkapu helyett Újpest vasútállomás lesz majd olvasható.


Az Árpád híd megálló Göncz Árpádról elnevezését a kerület kezdeményezte Fotó: m3felujitas.hu

A Fővárosi Önkormányzat pénteken tájékoztatta lapunkat, hogy mivel a metrófelújítás során cserélik az állomások tájékoztató elemeit, így most nyílt lehetőség a legkönnyebben és legolcsóbban – tehát pluszköltségek nélkül – megváltoztatni az állomások nevét. Márpedig a főváros közlekedési koncepciója erősíteni kívánja a vasúti közlekedés népszerűségét, ezért a jelentős vasúti kapcsolattal rendelkező állomások nevébe (Újpest-Városkapu, Kőbánya-Kispest) bekerül a vasútállomás kifejezés. Ugyanakkor egy több évtizedes helyesírási hibát is kijavítanak, mivel az Újpest-Központ megállót megfosztják az indokolatlanul ráaggatott nagybetűtől, így a jövőben Újpest-központként lesz olvasható a felirat.

Ugyanakkor a XIII. kerületi polgármester kezdeményezte, hogy az Árpád híd lábánál kijelölt Göncz Árpád Városközpont nevét viselje majd az ottani metrómegálló, így az Árpád híd elnevezéstől elköszönhetnek az utasok.

A 3-as metró megváltozott állomásnevei:

 

Régi állomásnévÚj állomásnév
Árpád hídGöncz Árpád Városközpont
Kőbánya-KispestKőbánya-Kispest vasútállomás
Újpest-VároskapuÚjpest vasútállomás
Újpest-KözpontÚjpest-központ
Címkék

Kapcsolódó Cikkek