EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Miskolc

Horkai György az utánpótlásban dolgozik tovább

Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó az OB I-ben szereplő PannErgy-Miskolci VLC-nél folytatja karrierjét, a 63 éves szakember a klub utánpótlásánál dolgozik a jövőben.

Az egyesült múlt heti sajtótájékoztatón Kriza Ákos polgármester jelenlétében mutatta be hivatalosan az „új szerzeményt”. Bachner András elnök elmondta, a korábbi klasszis – aki a maga idejében a világ egyik legjobb balkezese volt – szakmai tanácsadóként kapcsolódik be az utánpótlás munkájába. Hozzátette, ez legalább heti négy edzésen való részvételt jelent, ahol folyamatosan egyeztet majd az egyes korosztályok edzőivel. Megjegyezte, a miskolci klubnál a legtehetségesebb játékosok számára személyre szabott különképzést is elindítanak a jövőben, amiben Horkainak ebben is nagy szerepet szánnak.


Horkay György (középen) a miskolci pólós utánpótlást erősíti a jövőben – fotó: Facebook / Lokál

Az 1976-os montreali olimpián arany-, négy évvel később Moszkvában bronzérmes klasszis számára nem ismeretlen a fiatalabb korosztály nevelése, mivel 2011-től ő volt utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya.

Horkai György világbajnokságokon három ezüst­érmet gyűjtött be (1975, 1978, 1982), emellett kétszeres Európa-bajnok (1974, 1977). 1993-tól az 1996-os atlantai olimpiáig szövetségi kapitányként irányította a magyar válogatottat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.