2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Miskolc

Horkai György az utánpótlásban dolgozik tovább

Horkai György olimpiai bajnok vízilabdázó az OB I-ben szereplő PannErgy-Miskolci VLC-nél folytatja karrierjét, a 63 éves szakember a klub utánpótlásánál dolgozik a jövőben.

Az egyesült múlt heti sajtótájékoztatón Kriza Ákos polgármester jelenlétében mutatta be hivatalosan az „új szerzeményt”. Bachner András elnök elmondta, a korábbi klasszis – aki a maga idejében a világ egyik legjobb balkezese volt – szakmai tanácsadóként kapcsolódik be az utánpótlás munkájába. Hozzátette, ez legalább heti négy edzésen való részvételt jelent, ahol folyamatosan egyeztet majd az egyes korosztályok edzőivel. Megjegyezte, a miskolci klubnál a legtehetségesebb játékosok számára személyre szabott különképzést is elindítanak a jövőben, amiben Horkainak ebben is nagy szerepet szánnak.


Horkay György (középen) a miskolci pólós utánpótlást erősíti a jövőben – fotó: Facebook / Lokál

Az 1976-os montreali olimpián arany-, négy évvel később Moszkvában bronzérmes klasszis számára nem ismeretlen a fiatalabb korosztály nevelése, mivel 2011-től ő volt utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya.

Horkai György világbajnokságokon három ezüst­érmet gyűjtött be (1975, 1978, 1982), emellett kétszeres Európa-bajnok (1974, 1977). 1993-tól az 1996-os atlantai olimpiáig szövetségi kapitányként irányította a magyar válogatottat.

Kapcsolódó Cikkek