2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Hosszú Katinka: Behúzom a féket

Már a harmadik pénzdíjas versenyét mondta le zsinórban Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó nem indul a hétvégi FFN Golden Tour-sorozat első állomásán, Nizzában. A versenyzőnő a felkészülés kései megkezdésére hivatkozik.

Nem áll rajtkőre Hosszú Katinka az FFN Golden Tour-széria első állomásán, Nizzában a hétvégén. Önmagában ez nem lenne hír, csakhogy Katinka az elmúlt években mindig elindult a Golden Tour-sorozaton, de most az első felvonást biztosan kihagyja, és ez már a harmadik 2018-as verseny, amelyet lemond. Hosszú klubján keresztül közleményben reagált a kihagyásra.


– Sok dolgot átgondoltam, mérlegeltem az elmúlt napokban az idei versenyzésemmel kapcsolatban, és nem csak a jelenlegi fizikai állapotom, valamint a sérülésveszély miatt. Mivel most később kezdtem a felkészülést, és a napi edzésrendem is másképp alakul, mint az előző években, természetes, hogy valamelyest változtatok a versenynaptáramon is. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok indulni versenyeken, folyamatosan készülök most is, hiszen imádok úszni, eszembe sem jutott, hogy abbahagyjam, csak most egy kicsit behúzom a féket, és másképp alakítom a felkészülési időszakot. Amikor elérkezettnek látom az időt, ígérem, ismét ott leszek a rajtkövön – írta a háromszoros olimpiai bajnok klubja, az Iron Aquatics.

A felkészülés késői megkezdése egyértelműen összefüggésbe hozható azzal, hogy nincs mellette edzője és férje, Shane Tusup. Hosszú december 29-én jelezte, hogy házassága válságban van, és már a múlt év végi rövidpályás Európa-bajnokságon is férje nélkül versenyzett. Azóta még egyszer sem úszott komolyabb tornán. Idén kihagyta a január 20–21-i antwerpeni Flanders Swimming Cup versenyt, illetve a luxemburgi Euro Meet tornán sem indult. Tavaly a két év eleji viadalon összesen tíz aranyérmet, egy ezüstöt és két bronzot gyűjtött össze, mi több, a miniállamban még versenycsúcsot is úszott.MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek