EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Húha! Babos döntőbe jutott Melbourne-ben

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán a döntőbe jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a női párosok versenyében. Temesvári Andrea személyében legutóbb 1986-ban nyert Grand Slam-tornát magyar játékos.

Már egészen biztos, hogy Timi jól döntött, amikor WTA-világbajnoki győzelme után különvált Andrea Hlaváckovától, és újra korábbi párostársával, a francia Mladenoviccsal vágott neki az idénynek. A magyar–francia duó a 2014-es  wimbledoni finálé után újabb Grand Slam-tornán játszhat döntőt, miután 6:4, 6:2-re elintézte a Hszieh Szu-vej, Peng Szu-aj tajvani–kínai kettőst.


– Elképesztő, hogy újra döntős vagyok egy Grand Slam-versenyen – nyilatkozta honlapján Timi. – Folyamatosan, meccsről meccsre javulunk, nevetve mondtuk, hogy az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re vernénk. Jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céljaink, jól kiegészítjük egymást, már korábban is lehetett látni, hogy vele tudok a legjobban játszani és együttműködni.
A 24 éves Babos új fejezetet nyitott a sportág hazai történetében, hiszen 2010-ben junior párosban Sloane Stephens oldalán Roland Garrost, Wimbledont és US Opent nyert. A felnőttek között 2014-ben és 2016-ban Wimbledonban döntőzött Mladenoviccssal, illetve Jaroszlava Svedovával, 2015-ben pedig az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban jutott a wimbledoni fináléba. Itt az ideje egy újabb magyar Grand Slam-győzelemnek, hiszen legutóbb 1986-ban Temesvári Andreát (Martina Navratilovával) ünnepelhettük a Roland Garroson.

Babosék pénteken a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz kettőssel küzdenek az Australian Open trófeájáért.


döntőbe. (MTI/AP/Ng Han Guan)

 

Vegyesben is jól megy

Ha egy üzlet beindul! Akár két fináléban is érdekelt lehet Babos Tímea, hiszen a női páros után egy férfi oldalán is megmutatta, az indiai Rohan Bopannával 6:4, 7:6-ra verték az Abigail Spears, Juan-Sebastian Cabal kettőst, és a legjobb négy közé jutott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.