2019. március 26., kedd
Emánuel

Sport

Húha! Babos döntőbe jutott Melbourne-ben

Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán a döntőbe jutott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a női párosok versenyében. Temesvári Andrea személyében legutóbb 1986-ban nyert Grand Slam-tornát magyar játékos.

Már egészen biztos, hogy Timi jól döntött, amikor WTA-világbajnoki győzelme után különvált Andrea Hlaváckovától, és újra korábbi párostársával, a francia Mladenoviccsal vágott neki az idénynek. A magyar–francia duó a 2014-es  wimbledoni finálé után újabb Grand Slam-tornán játszhat döntőt, miután 6:4, 6:2-re elintézte a Hszieh Szu-vej, Peng Szu-aj tajvani–kínai kettőst.


– Elképesztő, hogy újra döntős vagyok egy Grand Slam-versenyen – nyilatkozta honlapján Timi. – Folyamatosan, meccsről meccsre javulunk, nevetve mondtuk, hogy az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re vernénk. Jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céljaink, jól kiegészítjük egymást, már korábban is lehetett látni, hogy vele tudok a legjobban játszani és együttműködni.
A 24 éves Babos új fejezetet nyitott a sportág hazai történetében, hiszen 2010-ben junior párosban Sloane Stephens oldalán Roland Garrost, Wimbledont és US Opent nyert. A felnőttek között 2014-ben és 2016-ban Wimbledonban döntőzött Mladenoviccssal, illetve Jaroszlava Svedovával, 2015-ben pedig az osztrák Alexander Peyával vegyes párosban jutott a wimbledoni fináléba. Itt az ideje egy újabb magyar Grand Slam-győzelemnek, hiszen legutóbb 1986-ban Temesvári Andreát (Martina Navratilovával) ünnepelhettük a Roland Garroson.

Babosék pénteken a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz kettőssel küzdenek az Australian Open trófeájáért.


döntőbe. (MTI/AP/Ng Han Guan)

 

Vegyesben is jól megy

Ha egy üzlet beindul! Akár két fináléban is érdekelt lehet Babos Tímea, hiszen a női páros után egy férfi oldalán is megmutatta, az indiai Rohan Bopannával 6:4, 7:6-ra verték az Abigail Spears, Juan-Sebastian Cabal kettőst, és a legjobb négy közé jutott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világkupa ezüsttel nyitottunk szambóban

  Világkupa ezüsttel nyitottunk szambóban

  Kozsák György a második helyen végzett a – Nemzetközi Olimpiai Bizottság által a múlt év végén elismert – Nemzetközi Sambo Szövetség hétvégi moszkvai világkupáján.

 • A világbajnok Rácz Lajos szerint letisztul a birkózás

  A világbajnok Rácz Lajos szerint letisztul a birkózás

  Rácz Lajos reméli, hogy a birkózás szépen lassan letisztul. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok birkózó úgy látja, a sok-sok szabályváltoztatás ideje lejárt, a sportág sokkal tisztább arcát mutatja – olvasható a kizárólag magyar sportolókkal és magyar sporteseményekkel foglalkozó misportunk.

 • Pillangó klasszisok csapnak össze a debreceni ob első napján

  Pillangó klasszisok csapnak össze a debreceni ob első napján

  Világnagyságok versenyeznek a szerdán kezdődő debreceni országos úszóbajnokság első versenynapján. Biczó Bence, Kenderesi Tamás, ifjú reménységünk, Milák Kristóf és a sportág nagy „öregje”, az olimpia ezüstérmes, világ- és Európa bajnok Cseh László 200 pillangón csap össze.