EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Veszprém

Hullámzó fél éven vannak túl a VESC röpisei

Holdinger Szilárd, a Veszprémi Egyetemi Sport Club női röplabdacsapatának trénere értékelte tanítványai őszi produkcióját.

Nemrég még elképzelhetetlen volt az élvonal a veszprémi lányok nélkül, mára azonban – a gazdasági változások következményeként – egyetlen reális célkitűzése maradhatott a zömében tizenéves lányokból álló csapatnak: tisztes helytállás az NB II mezőnyében.


Holdinger Szilárd kovácsol csapatot a fiatalokból (fotó: Zatkalik Dániel)

Holdinger Szilárd, a Veszprémi Egyetemi Sport Club női röplabdacsapatának vezetőedzője vállalta magára azt a missziót, hogy lelkes tizenévesekből olyan játékosokat nevel, akik gerincét adhatják a jövő sikercsapatának, amely akkor állhat össze, ha a pénzügyi feltételek ismét kedvezőbbek lesznek az egyesületnél. Ez egyébként hamarosan valósággá válhat, hiszen a közelmúltban épp a röplabdával bővült a TAO-s támogatásra jogosult látványsportágak köre.

Az edző szerint a rutin hiánya nehezíti meg a csapat dolgát (fotó: ZatkalikDániel)

Holdinger Szilárdnak nem volt egyszerű dolga, kevés rutinos játékosa közül Májusi Réka sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, többen pedig tanulmányi okokból távoztak az együttestől. – Gyakorlatilag ez a fél év arról szólt, hogy megtaláljuk, kinek hol a helye a pályán, s milyen felállásban szeretnénk játszani. Olyan játékosokkal kellett pótolni a távozókat, akik szinte semmilyen meccsrutinnal nem rendelkeztek a felnőttek között – árulta el Holdinger Szilárd, aki tanítványaival három győzelem mellett nyolc vereséget számlálhat az őszi felvonást követően. Ez a nyolcadik helyet jelenti tabellán a VESC számára a tízcsapatos NB II nyugati csoportjában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.