EUR: 321,52 Ft
CHF: 282,01 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Veszprém

Hullámzó fél éven vannak túl a VESC röpisei

Holdinger Szilárd, a Veszprémi Egyetemi Sport Club női röplabdacsapatának trénere értékelte tanítványai őszi produkcióját.

Nemrég még elképzelhetetlen volt az élvonal a veszprémi lányok nélkül, mára azonban – a gazdasági változások következményeként – egyetlen reális célkitűzése maradhatott a zömében tizenéves lányokból álló csapatnak: tisztes helytállás az NB II mezőnyében.


Holdinger Szilárd kovácsol csapatot a fiatalokból (fotó: Zatkalik Dániel)

Holdinger Szilárd, a Veszprémi Egyetemi Sport Club női röplabdacsapatának vezetőedzője vállalta magára azt a missziót, hogy lelkes tizenévesekből olyan játékosokat nevel, akik gerincét adhatják a jövő sikercsapatának, amely akkor állhat össze, ha a pénzügyi feltételek ismét kedvezőbbek lesznek az egyesületnél. Ez egyébként hamarosan valósággá válhat, hiszen a közelmúltban épp a röplabdával bővült a TAO-s támogatásra jogosult látványsportágak köre.

Az edző szerint a rutin hiánya nehezíti meg a csapat dolgát (fotó: ZatkalikDániel)

Holdinger Szilárdnak nem volt egyszerű dolga, kevés rutinos játékosa közül Májusi Réka sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, többen pedig tanulmányi okokból távoztak az együttestől. – Gyakorlatilag ez a fél év arról szólt, hogy megtaláljuk, kinek hol a helye a pályán, s milyen felállásban szeretnénk játszani. Olyan játékosokkal kellett pótolni a távozókat, akik szinte semmilyen meccsrutinnal nem rendelkeztek a felnőttek között – árulta el Holdinger Szilárd, aki tanítványaival három győzelem mellett nyolc vereséget számlálhat az őszi felvonást követően. Ez a nyolcadik helyet jelenti tabellán a VESC számára a tízcsapatos NB II nyugati csoportjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.