2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Hurokba szorult a kutya az erdőben

Orvvadászok fogságába esett egy édes kutyus, melyet gazdija sétálni vitt ki az albertirsai erdőbe. A póráz nélkül futkosó négylábú egy hurokba lépett, melyből nem tudott szabadulni. Egy arra járó másik kutyatulajdonos vette észre, akinek kutyáját szintén foglyul ejtette az illegálisan kitett hurok.

Sajnos nemcsak a kegyetlen és lelketlen gazdák okoznak sérüléseket, életre szóló traumákat kutyáknak, hanem azok az orvvadászok is, akik illegális csapdáikkal őzet és más vadállatokat akarnak fogni.


Forrás: Facebook

– Nemrég jelentkezett nálunk egy gazdi, aki az albertirsai erdőben sétáltatta kutyáját és azt foglyul ejtette egy orvvadászok által kihelyezett hurok. A férfinek sikerült kiszabadítania négylábúját, de nem sokkal távolabb egy másik foglyul ejtett kutyusra bukkant és azonnal értesített bennünket – meséli a Lokálnak Herczig József, a Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely tulajdonosa. Az állatvédő kollégáival azonnal a helyszínre sietett, ahol megtalálta a képen látható édes kutyát.

– Miután kiszabadítottuk a kutyát körbejártuk a területet és további 6-7 hurkot számoltunk fel. Sajnos nem tudunk ez ellen mit tenni, a csapdákat orvvadászok teszik ki, hogy így fogjanak őzeket – mondja lapunknak Herczig József, aki arról is beszámolt, hogy ezúttal kedvezően zárult ez a történet. A kutyus nem sérült meg és időközben a tulajdonosa is jelentkezett, így mindenki boldog volt.


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.