EUR: 311,43 Ft
CHF: 270,44 Ft
2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Belföld

Hurokba szorult a kutya az erdőben

Orvvadászok fogságába esett egy édes kutyus, melyet gazdija sétálni vitt ki az albertirsai erdőbe. A póráz nélkül futkosó négylábú egy hurokba lépett, melyből nem tudott szabadulni. Egy arra járó másik kutyatulajdonos vette észre, akinek kutyáját szintén foglyul ejtette az illegálisan kitett hurok.

Sajnos nemcsak a kegyetlen és lelketlen gazdák okoznak sérüléseket, életre szóló traumákat kutyáknak, hanem azok az orvvadászok is, akik illegális csapdáikkal őzet és más vadállatokat akarnak fogni.


Forrás: Facebook

– Nemrég jelentkezett nálunk egy gazdi, aki az albertirsai erdőben sétáltatta kutyáját és azt foglyul ejtette egy orvvadászok által kihelyezett hurok. A férfinek sikerült kiszabadítania négylábúját, de nem sokkal távolabb egy másik foglyul ejtett kutyusra bukkant és azonnal értesített bennünket – meséli a Lokálnak Herczig József, a Gyömrői Kutyamentsvár Állatmenhely tulajdonosa. Az állatvédő kollégáival azonnal a helyszínre sietett, ahol megtalálta a képen látható édes kutyát.

– Miután kiszabadítottuk a kutyát körbejártuk a területet és további 6-7 hurkot számoltunk fel. Sajnos nem tudunk ez ellen mit tenni, a csapdákat orvvadászok teszik ki, hogy így fogjanak őzeket – mondja lapunknak Herczig József, aki arról is beszámolt, hogy ezúttal kedvezően zárult ez a történet. A kutyus nem sérült meg és időközben a tulajdonosa is jelentkezett, így mindenki boldog volt.


A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Főügyészség.

 • A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  Nem véletlenül lapítanak most azok az ellenzékiek, akik ellenezték a határkerítés megépítését, és álproblémáról beszéltek. A magyarok hetven százaléka aggódik az illegális bevándorlás miatt, de ugyanekkora azok aránya, akik elégedettek a kormányzat ez ügyben tett lépéseivel – mondta saját kutatásukra hivatkozva Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  A “homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban – írta Hírado.hu. Eközben az ENSZ Magyarország számára elfogadhatatlan migrációs politikát diktáló vitaindító anyagát az a Louis Arbour, migrációért felelős különleges képviselő jegyezte, aki öt évig volt a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi hátterével működő Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója és akit maga a milliárdos tüntetett ki a Soros-egyetemen 2010-ben.