EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szekszárd

Húsz éve nem látott sikerek

Január 5-én kimagasló teljesítményt nyújtó atlétáit díjazta és a 2017-es évet értékelte a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. és a Sportélmény Alapítvány a Babits Mihály Kulturális Központban. Az atlétikai szakosztály vezetője kiemelte, tudomása szerint az elmúlt húsz évben nem voltak ennyire sikeres atlétái a városnak, mint 2017-ben.

– Egy igen sikeres 2017-re tekinthetünk vissza. Emlékeim szerint az elmúlt húsz évben nem volt ennyire eredményes a szekszárdi atlétika, 12 bajnoki címet szereztünk különböző korosztályokban, emellett 8 ezüstérmet és 9 bronzérmet. Minden korosztályban eredményesek voltunk, kivéve a serdülő korosztályt, de nyertünk érmet felnőtt korosztályban. Volt egy fedett pályás bajnoki ezüstérmünk Indaia Ivettnek köszönhetően női hármasugrásban. Külön örülünk annak, hogy a férfi maratoni csapatunk bronzérmes lett az országos bajnokságon. Az U23-as kategóriában is szereztünk bajnoki címeket, Erdélyi Zoltán magasugrásban és hármasugrásban lett aranyérmes. Őri Tamás bronzérme távolugrásban külön figyelmet érdemel, neki ez élete első egyéni érme volt. Tudni kell, hogy az U23-as egy igen mostoha korosztály, hiszen nincs fedett pályás bajnokságuk, ezért külön felértékelődik az ő teljesítményük, az ő bajnoki címeik – részletezte Scherer Tamás, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. atlétika szakosztályának vezetője.


Az atlétikai szakosztály népes létszáma a díjátadó gálán. Fotó: Nagy Nándor

A nagyszabású gálán a 2017. évi munkájuk, eredményeik és teljesítményük alapján a következő atlétákat díjazták: Andi Péter (Szekszárd város legjobb serdülőkorú sprinteratlétája), Péceli Tamás (Szekszárd város legjobb serdülőkorú ugróatlétája) és nem utolsósorban Holacsek Vanda (Szekszárd város legjobb serdülőkorú dobóatlétája).

– A junior korosztályban szintén eredményesek voltunk Máté Fanni gerelyhajításának köszönhetően, illetve Angyal Balázs magasugrás-bronzérme is ide kívánkozik. Az ifjúsági korosztályban a középtávfutó Szemerei Levente vitte a prímet, ő a diákolimpiai bajnoki címek mellett fedett pályás 1500 és 3000 méteren is szerzett bajnoki címet. 2000 méteres akadályfutásban pedig ifjúsági világbajnoki szintet teljesített, sajnos később a magyar válogatott úgy döntött, hogy nem vesz részt a kenyai ifjúsági világbajnokságon az ottani bizonytalan helyzet miatt. Ezenkívül az újonc korosztályunk volt még nagyon eredményes. Péceli Tamás diákolimpiákon és bajnokságokon 13 érmet gyűjtött, de Andi Péter teljesítménye is nagyon becsülendő, ő nyolcszor állhatott dobogóra összetettben, váltóban, egyéniben. Tehát ő nagyon sokoldalú teljesítményt nyújtott. Az atlétika nem csak egyéni sportág, csapatban is lehet versenyezni. Összetett csapatunk szintén az újonc kategóriában lett ezüstérmes, a váltócsapatunk szintén ezüstérmes lett. Akiket még mindenképp érdemes megemlíteni, őket is díjaztuk, a magasugrócsapataink, serdülő magasugrócsapatunk és az ifjúsági magasugrócsapatunk – tájékoztatott az atlétikai szakosztály vezetője.


A díjátadást és évértékelést követően az ünneplésé volt a főszerep. Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, hogy a 2017-ben szerzett 29 érmet nehéz lesz túlszárnyalni 2018-ban, főleg azért is, mert sokan korosztályt váltanak az idén, de mindent megtesznek azért, hogy sikeres legyen ez az év is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.